CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پرسشنامه همدلی تورنتو: ارزیابی مشخصه های روانسنجی در نمونه ای از دانشجویان ایران

عنوان مقاله: پرسشنامه همدلی تورنتو: ارزیابی مشخصه های روانسنجی در نمونه ای از دانشجویان ایران
شناسه ملی مقاله: JR_SCPN-10-1_013
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهه معماریان - PhD student in psychology, Garmsar Branch, Islamic Azad University, Garmsar, Iran.
داود معنوی پور - Associate Professor, Department of Psychology, Garmsar Branch, Islamic Azad University, Garmsar, Iran.
مجتبی صداقتی فرد - Assistant Professor, Department of Sociology, Garmsar Branch, Islamic Azad University, Gazmsar, Iran.

خلاصه مقاله:
این مقاله با هدف تحلیل عاملی تائیدی و اکتشافی مشخصه های روانسنجی پرسشنامه همدلی تورنتو و تطبیق آن با زبان فارسی ارائه شده است. مقاله حاضر بصورت یک مطالعه توصیفی، کاربردی و از نوع همبستگی بوده و با هدف توسعه ای-روانسنجی نگارش شده است. جامعه آماری شامل ۴۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان گرمسار می باشد که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. داده ها با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی تحلیل شده و روایی و پایایی آن با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Lisrel بررسی شد. یافته ها نشان داد که پرسشنامه با ضریب اعتبار کل ۵۹/۰ دارای پایایی متوسط وKMO با مقدار ۷۰۲/۰ از کفایت مناسبی برخوردار است. این مقاله مبتنی بر سه مطالعه مختلف می باشد که تفاوت آن ها در تعداد عوامل تشکیل دهنده پرسشنامه همدلی تورنتو می باشد و مطالعه سوم با تلفیق دو مطالعه اول، شامل یک عامل کلی مرتبه اول و پنج عامل مرتبه دوم می باشد. شاخص های برازش به دست آمده بیانگر برازش مناسب مدل می باشند. پایایی نمره کل در روش آلفای کرونباخ ۹۲/۰ و در روش بازآزمایی ۸۸/۰ می باشد، که ضرایب پایایی بسیار مناسبی هستند. پرسشنامه همدلی تورنتو به منظور حذف تنوع در ارزش گذاری در مولفه های همدلی و ایجاد یک نسخه تک مولفه ای با خصوصیات روانسنجی بالا ایجاد شد، بنابراین، این پرسشنامه با ۱۰ آیتم و تبیین ۵۸/۹۶% از واریانس همدلی در جامعه دانشجویان ایرانی تایید شد.

کلمات کلیدی:
Toronto Empathy Questionnaire (TEQ), Exploratory factor analysis, Confirmatory Factor Analysis, Psychometric properties, Empathy

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1571830/