CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

جایگاه اصل مشارکت عمومی در مدیریت منابع آب از منظر حقوق داخلی و حقوق بینالملل آب

عنوان مقاله: جایگاه اصل مشارکت عمومی در مدیریت منابع آب از منظر حقوق داخلی و حقوق بینالملل آب
شناسه ملی مقاله: JR_JSDE-3-3_002
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

منصور محمدی دینانی - دانشجوی دکتری گروه مدیریت محیط زیست - حقوق محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
یوسف مولایی - استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران(استاد مدعو)، تهران، ایران(نویسنده مسئول).
محمد ابراهیم بنی حبیب - دانشیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه فناوری کشاورزی (ابوریحان)، دانشگاه تهران (استاد مدعو)، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف مشارکت بهرهبرداران در مدیریت و بهرهبرداری از آب و انرژی نقش محوری در کاهش مخاطرات ناشی از کمبود منابع آب، تغییر اقلیم، آلودگی منابع آب، تولید گازهای گلخانهای و اختلافات محلی و منطقهای دارد. روش بررسی در این مطالعه با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی، چالشهای ارتقاء مشارکت ذینفعان در مدیریت آب و انرژی بررسی و مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته ها نتایج نشان میدهد که فقدان اطلاع رسانی مناسب، عدم توجه به نظرات ذینفعان و تعامل ضعبف برنامهریزان و مردم در مدیریت و بهرهبرداری از منابع آب از موانع شکلگیری مشارکت بهرهبرداران است. از طرف دیگر فقدان الزام قانونی به اطلاعرسانی دستگاههای اجرایی و نواقص ساختاری و اجرایی کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی به عنوان مرجع حل و فصل اختلافات از موانع دسترسی عادلانه به محاکم به منظور مشارکت ذینفعان محسوب میگردد. نتیجه گیری در راستای تقویت مشارکت بهرهبرداران در مدیریت عدضه و تقاضای آب، رفع نواقص ساختاری و قانونی، الزام به تعامل با بهرهبرداران در اجرای هر گونه طرح حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب و همچنین الزام به انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیستمحیطی طرحهای توسعه منابع آب مورد تاکید قرار دارد.  

کلمات کلیدی:
اصل مشارکت, حقوق آب, حکمرانی آب, انرژی, توسعه پایدار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1572107/