CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه اثرات نگرش مثبت و منفی مدیران بر سلامت سازمانی مطالعه موردی (مدیران میانی و ارشد اداره ملی احصائیه و معلومات بست ۴ کابل)

عنوان مقاله: مقایسه اثرات نگرش مثبت و منفی مدیران بر سلامت سازمانی مطالعه موردی (مدیران میانی و ارشد اداره ملی احصائیه و معلومات بست ۴ کابل)
شناسه ملی مقاله: JR_SMIU-1-1_002
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

لیمه فقیری - محقق
سید تقی موسوی - محقق

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان اثرات نگرش مثبت و منفی مدیران ارشد (عالی) و میانی (سرپرستان) بر سلامت سازمانی اداره ملی احصائیه و معلومات بست ۴ کابل انجام شد. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی (از نوع پیش بین) و از نظر ماهیت، توصیفی و از نوع همبستگی است. جهت جمع آوری اطلاعات و آزمون فرضیه ها از پرسشنامه استفاده شد. جامعه آماری پژوهش حاضر، مشتمل بر کلیه مدیران میانی و ارشد اداره ملی احصائیه و معلومات بست ۴ کابل در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بود. برای انتخاب نمونه آماری از روش غیرتصادفی در دسترس برای تعیین حجم نمونه از روش تمام شمار استفاده شد و با توجه به حجم جامعه حجم نمونه ۹۵ نفر انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه های سلامت سازمانی هوی و فیلدمن (۱۹۹۶) و پرسشنامه نگرش مدیران به پاسخ گویی سازمانی واکولا و بورادوس می باشند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. جهت بررسی پایایی پرسشنامه ها از ضریب آلفای کرونباخ، برای بررسی نرمال بودن داده ها از شاخصهای توزیع داده ها و جهت بررسی فرضیه های مطرح شده از روش رگرسیون بهره برداری شد. یافته ها نشان داد به لحاظ آماری نگرش منفی در سلامت سازمانی با بتای استاندارد (۰.۳۵۹-) تاثیر معنادار دارد. همچنین نگرش مثبت در سلامت سازمانی با بتای استاندارد (۰.۴۵۱) تاثیر معنادار دارد (p<۰.۰۵). لذا فرضیه اصلی تحقیق مبنی بر اثرگذاری مثبت نگرش مثبت و تاثیر منفی مدیران ارشد (عالی) و میانی (سرپرستان) بر سلامت سازمانی اداره ملی احصائیه و معلومات بست ۴ کابل تایید می شود. همچنین فرصت های ارتباطی بر سلامت سازمانی تاثیر معنادار دارد ودر واقع با افزایش میزان فرصت های ارتباطی شاهد افزایش در سلامت سازمانی به اندازه ۰.۶۶۰ انحراف استاندارد خواهیم بود.

کلمات کلیدی:
اداره ملی احصائیه , پاسخ گویی سازمانی , سلامت سازمانی , نگرش مثبت , نگرش منفی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1574339/