CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی و ارائه مدل فرونتیک برای حل بحران مراقبت سلامت

عنوان مقاله: طراحی و ارائه مدل فرونتیک برای حل بحران مراقبت سلامت
شناسه ملی مقاله: JR_IJME-21-84_019
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعیده بابایی - PhD candidate of Philosophy of Science and Technology, Department of philosophy of Science and Technology, Institute for Humanities and Cultural Studies, Tehran, Iran.
علیرضا منجمی - Assistant Professor, Department of Philosophy of Science and Technology, Institute for Humanities and Cultural Studies, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: یکی از دو بحران مهم پیش روی پزشکی مدرن، بحران مراقبت است؛ بحرانی که ناشی از نادیده گرفتن نیازهای وجودی و روانشناختی بیماران توسط پزشکان، پرستاران و دیگر مراقبت کنندگان است. ما در این مقاله برآنیم تا مروری بر این بحران و اهمیت توجه به آن از جانب مراقبت کنندگان داشته باشیم. همچنین، چارچوبی را برای کارورزی مطلوب مراقبت، تحت عنوان مدل فرونتیک مراقبت ارائه می دهیم که آموزش آن به مراقبت کنندگان می تواند نویدبخش رهایی از بحران مراقبت باشد. روش ها: این مطالعه با استفاده از روش مرور نقادانه (Critical Review) و مراحل پیشنهادی کارنول و دالی (Carnwell & Daly) برای طراحی مدل مفهومی به نگارش درآمده است. مفاهیم و منابع کلیدی مرتبط با بحران مراقبت در پایگاه های داده Google Scholar,، Web of science، PubMed، ERIC، و Elsevier و Philpapers تا سال ۲۰۲۰ و با کلیدواژه های quality-of-care crisis, quality of care, care, practice, medical practice, healthcare practice, critical reflection, empathy, phronesis, practical wisdom, reflective practice جستجو شد و به روزترین و پرارجاع ترین مقالات و کتب مورد گزینش و مطالعه قرار گرفت. نتایج: با مرور منابع دسته اول و مرتبط و ادغام آنها به تصویری از بحران مراقبت دست یافتیم که در آن نیازهای وجودی و روانشناختی فرد نادیده گرفته می شود. همچنین، با مطالعه ای انتقادی در باب چیستی مراقبت پزشکی، مدلی را طراحی کردیم که ۱۲ ویژگی برای کارورزی مراقبت فرونتیک (Phronetic) در آن ارائه شده است و این مدل می تواند به حل بحران مراقبت کمک کند. نتیجه گیری: نظر به این که یکی از مهم ترین گام های حل بحران مراقبت، بازاندیشی در باب این مفهوم و مولفه های گوناگون آن است، چارچوب پیشنهادی نگارندگان برای تمرین عملی مولفه های گوناگون مراقبت، می تواند به عنوان مبنایی برای آموزش مهارت های مورد نیاز به مراقبت کنندگان و تربیت مطلوب آنها در جهت رهایی از بحران مراقبت قرار بگیرد.

کلمات کلیدی:
Medical Humanities, Quality-Of-Care Crisis, Care Practice, Critical Approach, علوم انسانی سلامت, بحران مراقبت, کارورزی مراقبت, رویکرد انتقادی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1575253/