CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل رابطه بین طراحی داخلی مبلمان و رفتار ادراکی دانشجویان پسر خوابگاهی (مطالعه موردی: خوابگاه دانشگاه ارم شیراز)

عنوان مقاله: تحلیل رابطه بین طراحی داخلی مبلمان و رفتار ادراکی دانشجویان پسر خوابگاهی (مطالعه موردی: خوابگاه دانشگاه ارم شیراز)
شناسه ملی مقاله: JR_JISAUD-1-1_012
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیده مرضیه طبائیان - دانشیار گروه معماری و شهرسازی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.(نویسنده مسئول )sm.tabaeian@khuisf.ac.ir
الهه عابدپور - کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد علوم تحقیقات تهران(اصفهان)، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مریم میرخاقانی زاده - کارشناس ارشد مهندسی معماری، موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان پیشرو، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
امروزه ساختار نظام آموزشی در کشور، موجب پذیرش دانشجویان غیر بومی شده و این امر، موجب شکل گیری محیط هایی به نام خوابگاه های دانشجویی می گردد. ساکنین این خوابگاه ها، علاوه بر دستیابی به تجارب جدید و تعامل با دیگران، انتظار دارند محیط آن؛ همچون خانه، تامین کننده حریم شخصی باشد. یکی از معضلاتی که در بین این دانشجویان می توان به خوبی مشاهده نمود، احتیاج آن ها به محیط مناسبی برای زندگی، با مبلمان و بالاخص فضای کالبدی مورد نیازشان می باشد. با توجه به این حقیقت که، مطالعه رفتار انسان، وابسته به مطالعه محیط آن رفتار می باشد، لذا این تحقیق به ترجیح دانشجویان درمورد مبلمان مورد نیاز اتاقشان و شرایط محیطی در خوابگاه، از مباحث معماری و روانشناسی محیط پرداخته است؛ چرا که لازم است در کنار فعالیت های آموزشی و پژوهشی، از فضاهای مطلوب برای سکونت دانشجویان کمک گرفت تا آن ها نیز بتوانند از کیفیت زندگی سالم بهره مند شوند. از این رو، این پژوهش در پی یافتن راهبردهای ارائه معماری داخلی خوابگاه های دانشجویی، متناسب با رفتار فضایی دانشجویان پسر، بر پایه مبلمان این فضاها نگارش گردیده است. جامعه آماری این تحقیق متشکل از بین ۱۲۳ دانشجو ساکن در دو خوابگاه بوده، که پرسشنامه ای حاوی ۲ گروه سوال، از ترجیحات دانشجویان در حوزه محیط، معماری و مبلمان مورد نیازشان، را پاسخ دادند. با توجه به نتایج و استفاده از آمار تشریحی مشخص گردید که دانشجویان خوابگاه ها، بدون درنظرگرفتن مقدار هزینه، خوابگاه را بر اساس مواردی از جمله کمترین ازدحام و شلوغی، فضای شخصی بیشتر و شرایط مناسب برای استراحت و مطالعه انتخاب می نمایند و در فضای داخلی اتاق، مبلمانی را ترجیح می دهند که مقرون به صرفه، ساده، طبیعی، چندکاره و بادوام بوده و همچنین علاوه بر روشنایی، کاربردی و انعطاف پذیر نیز باشد.

کلمات کلیدی:
رفتار و ادراک دانشجویان, خوابگاه, مبلمان, طراحی داخلی, روانشناسی محیط

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1579226/