طراحی الگوی نظری بی اشتهایی اطلاعاتی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان با استفاده از نظریه داده بنیاد

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 158

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-8-3_008

تاریخ نمایه سازی: 17 دی 1401

Abstract:

هدف پژوهش حاضر با هدف تبیین بی اشتهایی اطلاعاتی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. در بی اشتهایی اطلاعاتی، افراد شدیدا دریافت و مصرف اطلاعات را محدود می کنند و فرصت برای دریافت اطلاعات جدید را از دست داده و اغلب به چند منبع اطلاعاتی محدود اکتفا می کنند. روش ها پژوهش از نوع مطالعات کیفی با رویکرد نظریه داده بنیاد بود. در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۸ گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته صورت گرفت. نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی تا حد اشباع نظری ادامه یافت. برای انجام این پژوهش با ۲۷ نفر مصاحبه شد. این افراد شامل اعضای هیئت علمی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی، اعضای هیئت علمی رشته روان شناسی و دانشجویان بودند. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان باید سال دوم پزشکی عمومی و بالاتر می بودند. فرایند کدگذاری بر متن مصاحبه ها انجام شد و مقوله های اصلی استخراج شدند. تحلیل مصاحبه ها طی ۳ مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی و با استفاده از نرم افزار مکس کیو دی ا نسخه ۱۲ انجام شد. یافته ها ویژگی شخصیتی، وضعیت روانی، شناختی، انگیزه و مهارتی دانشجو از شرایط علی بی اشتهایی اطلاعاتی است. نظام آموزش عالی، ویژگی رشته تحصیلی و جامعه شرایط مداخله گر این رفتار اطلاعاتی هستند. شرایط زمینه ای، شامل ویژگی ها و ماهیت اطلاعات، ویژگی های منابع اطلاعاتی و مسائل و مشکلات متاثر از عصر اطلاعات است. نتیجه گیری از آنجایی که بی اشتهایی اطلاعاتی پیامدهای زیان بار اجتماعی، علمی و اقتصادی به دنبال دارد، بنابراین با شناسایی این رفتار اطلاعاتی و ارتقای مهارت هایی همچون سواد اطلاعاتی و مدیریت اطلاعات شخصی و تفکر انتقادی می توان بی اشتهایی اطلاعاتی را کاهش داد.

Authors

فرحناز نادربیگی

Department of Knowledge and Information Science, Faculty of Humanities, Hamedan Branch, Islamic Azad University, Hamedan, Iran.

علیرضا اسفندیاری مقدم

Department of Knowledge and Information Science, Faculty of Humanities, Hamedan Branch, Islamic Azad University, Hamedan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Naderbeigi F, Isfandyari-Moghaddam A, Zarei A, Bayat B. Information Avoidance ...
  • Daei A, Soleymani MR, Ashrafi-Rizi H, Zargham-Boroujeni A, Kelishadi R. ...
  • Ryan L, Sheehan K, Marion MI, Harbison J. Online Resources ...
  • Saparova D, Williams JA, Inabnit CK, Fiesta M. Information behavior ...
  • Brian R, Orlov N, Werner D, Martin SK, Arora VM, ...
  • Dahlawi S, Menezes RG, Khan MA, Waris A, Naseer MM. ...
  • Connaway LS, Powell RR. Basic research methods for librarians: ABC-CLIO; ...
  • Tracy SJ. Qualitative research methods: Collecting evidence, crafting analysis, communicating ...
  • Anney VN. Ensuring the quality of the findings of qualitative ...
  • Blajer-Gołębiewska A, Wach D, Kos M. Financial risk information avoidance. ...
  • نمایش کامل مراجع