CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه مولکولی پسیل های زبان گنجشک، (Psyllopsis (Hemiptera: Liviidae و باکتری Wolbachia همزیست داخلی آن ها

عنوان مقاله: مطالعه مولکولی پسیل های زبان گنجشک، (Psyllopsis (Hemiptera: Liviidae و باکتری Wolbachia همزیست داخلی آن ها
شناسه ملی مقاله: JR_JESI-38-4_003
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا لشکری - گروه تنوع زیستی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
سعید میرزایی - گروه بیوتکنولوژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
رقیه شمسی گوشکی - گروه تنوع زیستی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.

خلاصه مقاله:
سه گونه پسیل زبان­ گنجشک، Psyllopsis repens Loginova ۱۹۶۳، Psyllopsis securicola Loginova ۱۹۶۳  و  Psyllopsis machinosus Loginova ۱۹۶۳ که در آسیای مرکزی و اروپا گسترش دارند، از آفات مهم زبان­ گنجشک در مناطق شهری ایران محسوب می­شوند. حشرات بالغ و پوره ­ها، و همچنین میزبان و زیست ­شناسی آن­ها بسیار شبیه به هم است. به عبارتی دیگر، شناسایی ریخت­ شناختی آن­ها، به ویژه ماده ­ها و حشرات بالغ آسیب­ دیده که از روی تله­ های چسبنده جمع­ آوری می­شوند، دشوار است. بنابراین، یک روش شناسایی سریع و دقیق مورد نیاز است. در این مقاله توالی دو ژن سیتوکروم c اکسیداز زیر واحد یک (mtCOI) و سیتوکروم (b (cytb به عنوان نواحی بارکد و یک ژن wsp مربوط به ژنوم باکتری Wolbachiaهمزیست داخلی آن­ها (ولباکیا) در سه گونه مورد مطالعه بررسی شد. نتایج مقایسه­ های ژنتیکی نشان داد که ژن­ های cytb و mtCOI، به ترتیب، بیشترین تنوع بین­ گونه­ای را نشان می­ دهند. بر اساس نتایج، دو گونه P. machinosus و P. repens که روی یک میزبان با هم زندگی می­ کنند، احتمالا به ­وسیله یک استرین باکتری ولباکیا آلوده شده ­اند.

کلمات کلیدی:
شناسایی گونه, سیتوکروم c اکسیداز زیر واحد یک (mtCOI), سیتوکروم (b (cytb

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1581354/