CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر اروندرود بر تغییر شوری خلیج فارس با استفاده از مدلسازی عددی

عنوان مقاله: بررسی اثر اروندرود بر تغییر شوری خلیج فارس با استفاده از مدلسازی عددی
شناسه ملی مقاله: JR_JMST-20-3_004
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

امید ماه پیکر - Department of Marine Physics, Faculty of Marine Science and Oceanography, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran.
محمدرضا خلیل ابادی - Department of Marine Physics, University of Marine Air Science and Technology Complex, Malek Ashtar University of Technology, Shiraz, Iran.
کریم کنارکوهی - Department of Marine Physics, University of Marine Air Science and Technology Complex, Malek Ashtar University of Technology, Shiraz, Iran.

خلاصه مقاله:
اروندرود، به عنوان مهم ­ترین ورودی آب شیرین­ خلیج فارس شناخته می ­شود و نقش مهمی در کنترل شوری خلیج فارس به خصوص در قسمت­ های شمالی آن دارد. ازآنجاکه آب قسمت­ های شمالی خلیج فارس به دلیل جزر و مد در معرض تبادل با خورها و تالاب­ های مهمی (ازجمله خور موسی و تالاب شادگان) قرار دارد، میزان شوری آن، اهمیت فوق­العاده ­ای در اکوسیستم منطقه و سواحل خوزستان دارد. در این مطالعه، با استفاده از مدل مایک ۳ که بر اساس حل سه بعدی معادلات ناویر استوکس، با فرض تراکم ­ناپذیری، بوزینسکی و فشار هیدرواستاتیک استوار است، اثر اروندرود بر شوری خلیج فارس در دو حالت، با دبی ۱۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه و بدون وجود اروندرود بررسی شده است. نتایج، نشان می­دهد که با صرف­نظر از ورودی اروندرود، شوری در سواحل مجاور خوزستان تا PSU ۷ افزایش می یابد و بر نیمه جنوبی خلیج فارس در سمت سواحل عربی اثر می ­گذارد. همچنین به طور غیرمستقیم می ­توان نتیجه گرفت که دبی اروندرود بر میزان آب ورودی و خروجی از تنگه هرمز اثر چندانی ندارد.

کلمات کلیدی:
Persian Gulf, modelling, MIKE ۳, Salinity, Arvandroud

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1584065/