CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه میزان استفاده از تلگرام با شکاف نسلی (مورد مطالعه: جوانان شهر تهران و والدین آن ها)

عنوان مقاله: بررسی رابطه میزان استفاده از تلگرام با شکاف نسلی (مورد مطالعه: جوانان شهر تهران و والدین آن ها)
شناسه ملی مقاله: JR_SCSJ-1-1_006
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

نازنین همتیان - کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی، دانشکده علوم انسانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
سمیه تاجیک اسماعیلی - عضو هیئت علمی گروه ارتباطات اجتماعی، دانشکده علوم انسانی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. (نویسنده مسئول)

خلاصه مقاله:
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه میزان استفاده از شبکه اجتماعی تلگرام با شکاف نسلی و نیز ارائه راهبردهایی در حوزه سیاستگذاری فرهنگی است. پژوهش از نوع کاربردی و روش آن توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری شامل تمامی جوانان ۲۸ تا ۳۲ ساله شهر تهران، که از شبکه اجتماعی اینستاگرام استفاده می­کنند، به همراه والدین آن­هاست. حجم نمونه با استفاده از روش کفایت نمونه ۵۵۶ نفر در نظر گرفته شد. ابزار اندازه­گیری پرسشنامه است که روایی آن، به شیوه روایی صوری، و پایایی آن، با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، برای تمامی متغیرها بین ۷۹/۰ تا ۹۴/۰ محاسبه شد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه­ها نشان داد که میان استفاده از تلگرام با اهمیت دین، هم­نوایی با ارزش­های مردسالارانه، پذیرش گروه­های مرجع سنتی، تغییر معیارهای داوری اخلاقی، سودجویی، و شهروند جهانی دانستن خود رابطه وجود دارد. قوی­ترین رابطه استفاده از تلگرام با هم­نوایی با ارزش­های مردسالارانه (۲۴/۰=r)، و بعد از آن، با اهمیت دین (۲۰/۰=r) است. استفاده از تلگرام با اهمیت خانواده، گرایش به ارزش­های دنیوی/معنوی، عرفی­شدن نهادی/فرامادی، مشارکت در فعالیت­های مدنی، و شهروند محلی دانستن خود رابطه­ای ندارد (۰۵/۰
کلمات کلیدی:
شکاف نسلی, تلگرام, جوانان, والدین, شهر تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1586132/