ارزیابی ریسک فاکتورهای فردی و شغلی موثر بر علل رخداد حوادث شغلی صنعت ساختمان سازی با استفاده از رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی (مطالعه موردی: استان کردستان)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 127

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SJSPH-18-3_007

تاریخ نمایه سازی: 27 دی 1401

Abstract:

زمینه و هدف: بر اساس آمار  سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۱، حوادث ناشی از کار صنعت ساختمان سازی ۲۶% از کل حوادث شغلی کشور می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف شناسایی ریسک فاکتورهای فردی و شغلی موثر بر علل رخداد حوادث شغلی این صنعت با استفاده از رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی در استان کردستان انجام شد. روش کار: در این مطالعه ریسک فاکتورهای فردی و شغلی موثر بر رخداد حوادث صنعت ساختمان سازی شناسایی و پرسش نامه ای بر مبنای تحلیل سلسله مراتبی فازی طراحی و توزیع شد که توسط ۱۲۱ نفر از مسئولان ایمنی، افسران ایمنی، بازرسان اداره کار، اساتید دانشگاهی بهداشت حرفه ای و دانشجویان فارغ التحصیل بهداشت حرفه ای استان کردستان در سال ۱۳۹۸ تکمیل شد. بر اساس حداقل نرخ ناسازگاری قابل قبول ۱/۰، تعداد ۴۰ پرسش نامه حذف و ۸۱ پرسش نامه باقی ماند. سپس تحلیل داده ها بر اساس رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی صورت گرفت. نتایج: در ارزیابی این مطالعه، در پنج عامل فردی مورد نظر، ریسک فاکتور آمادگی جسمانی نامناسب برای وظیفه ی محوله با وزن  ۴۱/۰ و در سه عامل شغلی مورد نظر نیز، ریسک فاکتور حقوق با وزن ۵۷/۰ دارای بالاترین وزن و اهمیت نسبت به سایر ریسک فاکتورها بودند.   نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می شود به منظور کاهش رخداد حوادث در این صنعت، توجه به دغدغه های مالی نیروهای کاری و اهمیت به آمادگی جسمانی افراد توسط پیمانکاران این پروژه ها در اولویت قرار بگیرند.

Authors

کمال الدین عابدی

PhD. Assistant Professor, Department of Occupational Health Engineering, Faculty of Health, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran

رسول جنتی

BSc, Department of Occupational Health Engineering, Faculty of Health, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran

لیمو جنتی

MSc, Department of Statistics and Applications, Faculty of Statistics, University of Tabriz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Movahed Majd M, Gorgi A. A Study of the Social ...
  • Karimi A, Habib E, Dehghan Shahreza H, Mahaki B, Nouri ...
  • Ardashir A, Alipouri Y, Besmel P. Investigation of factors influencing ...
  • Basahel A, Taylan O. Using fuzzy AHP and fuzzy topsis ...
  • Beheshti M H, Hajizadeh R, Rahat R, Hossein alizade F, ...
  • نمایش کامل مراجع