بررسی نگرش دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود در سال ۱۴۰۰

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 169

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-2_006

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1401

Abstract:

زمینه و هدف: تربیت نیروی انسانی کارآمد در نظام آموزشی دانشگاه ها و رشته های حساس مثل اتاق عمل به عوامل مختلفی مرتبط است.چگونگی نگرش دانشجویان اهمیت زیادی دارد. ازاین رو، این مطالعه با هدف تعیین بررسی نگرش دانشجویان اتاق عمل نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال۱۴۰۰ انجام شده است. روش بررسی: جامعه پژوهش این مطالعه توصیفی مقطعی را تمامی دانشجویان رشته اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران تشکیل دادند. پرسش نامه شامل ۲۱ سوال بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون های تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه تحت برنامه SPSS نسخه ۲۲ انجام شد. یافته ها: میانگین سنی و انحراف معیار افراد شرکت کننده در این مطالعه ۷/۲±۳/۲۲ سال بود. ۶۳ نفر (۶/۹۲ درصد) مجرد بودند. نگرش مثبت در بین افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد و در گروه زنان نگرش بالاتری نسبت به مردان وجود دارد، اما این ارتباط معنا دار نیست. در متغیر ترم، به ترتیب سال اول، سال دوم، سال چهارم و سال سوم، نگرش به صورت کاهشی بود. در سال اول، بیشترین میزان نگرش مثبت وجود داشت و ارتباط معنا دار (۰۰۱/۰=P) بود. نتیجه گیری: نگرش دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود متوسط به بالا بود و نگرش مثبتی داشتند. باتوجه به بستر نگرشی مناسب دانشجویان با تقویت برنامه های آموزشی گسترده تر، می توان از ظرفیت های بالقوه موجود در حوزه آموزش، پژوهش و مراقبت های تخصصی، موفقیت های بیشتری به دست آورد.

Authors

ابراهیم نصیری فرمی

Traditional and Complementary Medicine Research Center, Addiction Institute, Faculty of Paramedicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

رضا پورمحمد

Department of Anesthesiology and Operating Room, School of Allied Medical Sciences, Traditional and Complementary Medicine Research Center, Addiction Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

رضا صالحی نیا

Department of Anesthesiology and Operating Room, School of Allied Medical Sciences, Traditional and Complementary Medicine Research Center, Addiction Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

محمدمهدی دیندارلو

Student Research Committee, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran..

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :