تصمیم گیری بالینی و عوامل موثر بر آن در پرستاران و دانشجویان پرستاری ایرانی: مرور سیستماتیک

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 169

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-2_001

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1401

Abstract:

زمینه و هدف: شرایط پویا و متغیر حاکم بر محیط کار پرستاران همراه با وضعیت نامطمئن و متغیر مددجویان مستلزم آن است که آن ها تصمیم گیری های کارآمدی برای قضاوت بالینی دقیق و مناسب درباره وضعیت سلامتی بیماران اتخاذ کنند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تصمیم گیری بالینی و عوامل مرتبط با آن در پرستاران و دانشجویان پرستاری ایرانی انجام شد. روش بررسی: مطالعه حاضر، مروری سیستماتیک بود که در سال ۱۴۰۰ با جست وجوی مقالات به زبان فارسی و انگلیسی در پایگاه های  اطلاعاتی وب آو ساینس، مگ ایران، ایران داک، ایران مدکس، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، اسکوپوس، کوکران، گوگل اسکولار و پاب مد بدون محدودیت زمانی انجام شد. برای جست وجو از کلیدواژهای تصمیم گیری بالینی، پرستار، ایران در منابع فارسی و در منابع انگلیسی از کلیدواژگان Nurses و Iran ،Clinical decision making توسط ۲ پژوهشگر مستقل استفاده شد. مقالات تصمیم گیری بالینی و حیطه های آن از نوع توصیفی تحلیلی و مداخله ای است که بر روی پرستاران و دانشجویان پرستاری ایرانی انجام شده بود، بررسی شدند. برای واکاوی کیفیت مقالات از ابزارهای برنامه مهارت های ارزیابی حیاتی استفاده شد. درنهایت از ۲۷۷۱۸ مقاله یافت شده، ۲۰ مقاله بررسی شدند. یافته ها: در مطالعات بررسی شده، سطح تصمیم گیری بالینی پرستاران در سطح بالا و دانشجویان پرستاری متغیر بود. همچنین برخی اطلاعات جمعیت شناختی، شغلی، تحصیلی، امکانات و سبک تفکر با تصمیم گیری بالینی ارتباط معنادار داشتند.   نتیجه گیری: تصمیم گیری بالینی پرستاران ایرانی در سطح بالا قرار دارد. توجه به عوامل موثر ازجمله مشخصات جمعیت شناختی و آموزشی، شرایط شغلی، تحصیلی، امکانات، تحصیلی ارائه شده می تواند منجر به ارتقا و بهبود تصمیم گیری بالینی شود.

Authors

لیلا قنبری افرا

Department of Critical Care Nursing, Trauma Nursing Research Center, Faculty of Nursing and Midwifery, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran.

منیره قنبری افرا

Department Critical Care Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti -Amir al-Momenin Departmant, Qom Universityof Medical Sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :