CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر عناصر سنگین بر کیفیت آب های استحصالی شهر خرم آباد با استفاده از استاندارهای (ملی، سازمان بهداشت جهانی و EPA)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر عناصر سنگین بر کیفیت آب های استحصالی شهر خرم آباد با استفاده از استاندارهای (ملی، سازمان بهداشت جهانی و EPA)
شناسه ملی مقاله: JR_HYD-3-9_002
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

صیاد اصغری سراسکانرود - دانشیار گروه ژئومورفولوژی، دانشگاه محقق اردبیلی
زینب دولتشاهی - کارشناسی ارشد رشته ی جغرافیای پزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مهدی پوراحمد - کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و GIS، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

خلاصه مقاله:
محدوده­ی مطالعاتی این تحقیق شهر خرم آباد واقع در غرب ایران مرکز استان لرستان می باشد؛ در این تحقیق برای تعیین کیفیت آب شرب منطقه­ی مورد مطالعه از اطلاعات ۲۳ حلقه چاه و چشمه در رابطه با عناصر سنگین شامل (کروم، روی، باریم، کبالت، آلومینیوم، سرب، کادمیوم، نیکل) در طی سه سال (۱۳۹۰-۱۳۹۲) استفاده گردید. برای تعیین میزان حداقل و حداکثر غلظت عناصر در بین چاه ها و چشمه های منطقه­ی مورد مطالعه از نرم­افزار EXCEL استفاده گردید. سپس در نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) روش دون­یابی نقشه­ی هر یک از عناصر سنگین موجود در هر یک از منابع تامین کننده­ی آب شرب تهیه و تولید شدند و به مقایسه­ی مقدار هر عنصر و پارامتر با مقادیر بیان شده توسط سازمان ملی ایران، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان محیط زیست آمریکا (EPA) پرداخته شد که میزان آلودگی هر منبع آب مشخص شود. با توجه به اطلاعات و داده­های موجود میزان بیشترین و کمترین مقدار عناصر و آلاینده­های سنگین در هر یک از منابع آبی مورد مطالعه مشخص گردید. نتایج نشان داد که میانگین غلظت عنصر کروم، روی، کبالت، سرب، کادمیوم و نیکل پایین­تر از حد استانداردهای ملی، سازمان بهداشت جهانی (WHO) واستاندارد (EPA) امریکاست، اما در چشمه­ی مطهری میزان فلز سنگین کروم بالاتر از حد استاندارد (WHO) می­باشد. میانگین غلظت عنصر باریم در منابع پایین­تر از حد استاندارد ملی و در تمامی منابع بالاتر از حد استاندارد (WHO) و استاندارد (EPA) بوده است. غلظت عنصر آلومینیوم پایین­تر از حد استاندارد ملی و بالاتر از حد استاندارد (EPA) می­باشد.

کلمات کلیدی:
فلزات سنگین, سیستم اطلاعات جغرافیای (GIS), استانداردهای آب آشامیدنی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1592309/