CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین عوامل موثر بر امکان بکارگیری انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی از دیدگاه کارشناسان جهاد کشاورزی (مطالعه موردی: شهرستان مراغه)

عنوان مقاله: تبیین عوامل موثر بر امکان بکارگیری انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی از دیدگاه کارشناسان جهاد کشاورزی (مطالعه موردی: شهرستان مراغه)
شناسه ملی مقاله: JR_SUST-29-3_017
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسماء عیدی - گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
فاطمه کاظمیه - گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
حسین راحلی - گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

خلاصه مقاله:
این پژوهش با هدف بررسی الزامات موثر در امکان بکارگیری انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی از دیدگاه کارشناسان کشاورزی شهرستان مراغه درجهت حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی به عنوان یکی از ابعاد پایداری انجام گرفت. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه جمع­آوری داده­ها غیرآزمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل تمام کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی شهرستان مراغه بود (N=۴۰). روایی پرسشنامه با توجه به نظرات اساتید ترویج و آموزش کشاورزی تایید و پایایی آن نیز توسط ضریب آلفای کرونباخ­ محاسبه گردید. متغیر وابسته در تحقیق حاضر شامل امکان بکارگیری انرژی  خورشیدی در بخش کشاورزی و متغیرهای مستقل این تحقیق نیز شامل ویژگی­های شخصی و حرفه­ای کارشناسان و الزامات اطلاعاتی -حمایتی، سیاستی، فناوری- هزینه­ای، نگرشی، روانشناختی، حمایتی و آموزشی بودند. تجزیه و تحلیل داده­ها در سطح توصیفی (درصد، میانگین، انحراف معیار و ضریب تغییرات) و استنباطی (همبستگی و رگرسیون) انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین سابقه کار، الزامات اطلاعاتی، سیاستی، آموزشی، فناوری- هزینه­ای، نگرشی، روانشناختی و حمایتی با امکان بکارگیری انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد. نتایج رگرسیون چندگانه به روش توام نشان داد که متغیرهای الزامات اطلاعاتی، سیاستی، آموزشی، فناوری- هزینه­ای، نگرشی، روانشناختی و حمایتی نقش مثبتی در امکان بکارگیری انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی دارند و حدود ۶۶ درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می­نمایند. با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می­شود دولت با اتخاذ سیاست­ها، قوانین مناسب و منابع مالی تعریف شده، ارائه تسهیلات ویژه و وام­های کم­ بهره از پروژه­های انرژی تجدیدپذیر در مناطق روستایی و بخش کشاورزی حمایت نماید.

کلمات کلیدی:
انرژی خورشیدی, ­ تجدیدپذیر, توسعه پایدار, رگرسیون چندگانه به روش توام, کشاورزی, محیط زیست

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1592611/