CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

دیدگاه مدیران کتابخانه های بیمارستان های آموزشی نسبت به جایگاه فناوری اطلاعات در این کتابخانه ها: یک مطالعه تطبیقی

عنوان مقاله: دیدگاه مدیران کتابخانه های بیمارستان های آموزشی نسبت به جایگاه فناوری اطلاعات در این کتابخانه ها: یک مطالعه تطبیقی
شناسه ملی مقاله: JR_QJEI-5-19_001
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا اسفندیاری مقدم - عضو هیات علمی گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
مژده دهقانی - کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مریم سه دهی - کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
لیلا نعمتی انارکی - دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه کتابداری و اطلاع رسانی، تهران، ایران
الهه حسن زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

خلاصه مقاله:
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه­ای دیدگاه مدیران کتابخانه های بیمارستان­های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران نسبت به جایگاه فناوری اطلاعات در کتابخانه­ها است. روش پژوهش : نوع پژوهش کاربردی و روش پژوهش پیماشی بود. این پژوهش برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده نمود. جامعه آماری مورد بررسی در این پژوهش مدیران ۴۰ کتابخانه بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران بودند که تنها ۳۲ پرسشنامه عودت داده شد. برای تجزیه و تحلیل دادها از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۷) استفاده شد.   یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که ۵/۱۲ درصد از مدیران دانشگاه تهران، ۶/۱۵ درصد از دانشگاه ایران و ۲۵ درصد از دانشگاه شهید بهشتی به میزان بسیار زیاد با به کارگیری و توسعه فناوری اطلاعات و ابزارهای آن موافقند و ۷/۹۳ درصد از مدیران هر سه کتابخانه بیمارستانی استفاده از فناوری اطلاعات را ضروری می دانند. از دیدگاه مدیران بیشترین مزیت فناوری اطلاعات مربوط به کاهش تلاش انسانی( ۴/۵۹درصد) است. ۱۰۰درصد مدیران کتابخانه های هر سه دانشگاه نیاز به ارتقاء بیشتر مهارت خود در زمینه های مختلف فناوری اطلاعات را تایید نمودند. در دانشگاه تهران ۱/۱۶درصد، در دانشگاه ایران ۹/۱۲ درصد و در دانشگاه شهید بهشتی ۲۹ درصد از مدیران به منظور ارتقاء مهارت های کتابداران به میزان بسیار زیاد با آموزش رسمی آنها موافقند و در نهایت نقش کتابخانه ها را به عنوان مراکز اطلاع رسانی برای گردآوری، سازماندهی و اشاعه اطلاعات موثر می دانند. نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که نگرش عینی و عملی مدیران کتابخانه های بیمارستانی نسبت به جایگاه فناوری اطلاعات از تفاوت معناداری برخوردار است به طوری که مدیران کتابخانه های بیمارستانی دانشگاه شهید بهشتی نگرش و تمایل عینی و عملی بالاتری نسبت به جایگاه فناوری اطلاعات در کتابخانه های بیمارستانی دارند.

کلمات کلیدی:
کتابخانه بیمارستانی, فناوری اطلاعات, مدیران(نگرش ها), دانشگاه علوم پزشکی ایران, دانشگاه علوم پزشکی تهران, دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1603574/