بررسی خشکسالی با استفاده از دو شاخص مبتنی بر تبخیر تعرق و بارندگی در ایستگاه های سینوپتیک با نمونه های مختلف اقلیمی در ایران

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,454

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DESERT01_299

تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1391

Abstract:

در این مطالعه، از دو شاخص بر پایه ی تبخیرتعرق و بارندگی جهت پایش خشکسالی و مقایسه دو شاخص استفاده شده است. شاخص های شناسایی خشکسالی (RDI) بر اساس تبخیر تعرق و بارندگی و شاخص بارندگی استاندارد(SPI) براساس بارندگی به تحلیل و پایش خشکسالی می پردازد. اطلاعات دما و بارندگی برای پانزده ایستگاه سینوپتیک منتخب با اقلیم های متفاوت در مقیاس زمانی ماهانه طی دوره زمانی 2008-1960 مورد استفاده قرار گرفت. این شاخص ها برای دوره های زمانی 12،6،3 و 24 ماهه محاسبه شد و نتایج حاصل از آن با استفاده از تحلیل های آماری مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به پیروی شاخص ها از توزیع گاما و با به کارگیری آزمون های آماری t استیودنت و رگرسیون، بررسی نتایج نشان داده است که این دو شاخص از همبستگی معنی داری در سطح احتمال 5% برخوردار بوده، ولی شاخص RDI به علت دخالت دما در محاسبات حساسیت بیشتری نشان داده است و قادر است پایش بهتری از یک واقعه خشکسالی انجام دهد. بنابراین توصیه می شود شاخص SPI برای مناطق پرباران و شاخص RDI برای مناطق کم باران و خشک به کار گرفته شود.

Authors

فاطمه رضاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

بهرام بختیاری

عضو هیات علمی بخش مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

کوروش قادری

عضو هیات علمی بخش مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :