CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر مقادیر مختلف کود فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت (Zea mays L.) در شرایط با و بدون علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus)

عنوان مقاله: تاثیر مقادیر مختلف کود فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت (Zea mays L.) در شرایط با و بدون علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus)
شناسه ملی مقاله: JR_JPEC-7-22_004
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیروس منصوری فر - دانشکده کشاورزی دانشگاه پیام نور
مسعود کرکه آبادی - دانشکده کشاورزی دانشگاه پیام نور
عباس فلاح - دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور کرج

خلاصه مقاله:
در این پژوهش عملکرد دانه و اجزای عملکرد ذرت دانه ای تحت شرایط رقابت با علف هرز تاج خروس از نظر فسفر در یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل سیستم کشت در سه سطح: ذرت خالص، ذرت با تاج خروس و تاج خروس خالص و سطوح فسفر در پنج سطح: صفر (به عنوان شاهد)، ۸۰، ۱۶۰، ۲۴۰ و ۳۲۰ کیلوگرم در هکتار سوپرفسفات تریپل بود. نتایج نشان داد که که کاربرد کود فسفر به میزان ۳۲۰ کیلوگرم در هکتار نسبت به عدم کاربرد منجر به افزایش تعداد دانه در بلال (۶/۴۱%)، وزن هزار دانه (۳/۱۹%)، عملکرد دانه (۴/۳۳%) و عملکرد بیولوژیک ذرت (۸/۳۱%) و همچنین ارتفاع بوته (۰/۴۷%) و وزن خشک تاج خروس (۳/۳۴%) در کشت خالص گردید، ولی وزن هزار دانه ذرت در آخرین سطح فسفر (۳۲۰ کیلوگرم در هکتار) و ارتفاع و وزن خشک تاج خروس در دو سطح آخر فسفر (۲۴۰ و ۳۲۰ کیلوگرم در هکتار) در کشت مخلوط کاهش یافت. کشت مخلوط تاج خروس تاثیر منفی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت، به ویژه در سطوح پایین فسفر داشت؛ در حالی که در سطح بالای فسفر حضور تاج خروس تاثیر معنی داری بر عملکرد ذرت نداشت. این موضوع می تواند نشان دهنده تاثیر مثبت فسفر بر توان رقابتی ذرت با تاج خروس باشد. به طور کلی، برای برتری رقابتی ذرت با تاج خروس و با توجه به کاهش هزینه ها؛ تیمار ۲۴۰ کیلوگرم در هکتار کود فسفره می تواند مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد.

کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی: رقابت, علف هرز, عملکرد, عناصر غذایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1609440/