CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین الگوی مناسب کاربردی جهت ارزیابی عملکرد و ارتقاء کارایی شهرهای جدید (مطالعه موردی: شهرهای جدید هشتگرد، اندیشه، پردیس، پرند)

عنوان مقاله: تبیین الگوی مناسب کاربردی جهت ارزیابی عملکرد و ارتقاء کارایی شهرهای جدید (مطالعه موردی: شهرهای جدید هشتگرد، اندیشه، پردیس، پرند)
شناسه ملی مقاله: JR_JUEP-2-7_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

پروانه مژگانی - دانشجوی دکتری، گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاداسلامی واحد امارات، دبی، امارات متحده عربی.
لعلا جهانشاهلو - دانشیار شهرسازی، دانشکده معماری وشهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات، تهران، ایران.
فرهاد حسین زاده لطفی - استاد گروه ریاضی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات ، تهران، ایران.
آزیتا رجبی - دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،دانشکده ادبیات،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران ، ایران

خلاصه مقاله:
ایجاد شهرهای جدید با توجه به اهداف ایجاد و عملکردهای خاصی که داشته اند،گاه تبدیل به یک قطب جمعیتی شده و گاه آن قدر ضعیف عمل کرده اند که انسان تمایلی به زندگی در آن ها ندارد. هدف از پژوهش حاضر تبیین الگوی  مناسب کاربردی جهت ارزیابی عملکرد و ارتقاء کارایی شهرهای جدید هشتگرد، اندیشه، پردیس، پرند می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف (نوع استفاده) یک تحقیق کاربردی است. از نظر روش انجام دادن تحقیق به طور کلی، این تحقیق یک تحقیق توصیفی- تحلیلی است. روش شناسی:  جامعه آماری مورد پژوهش شامل کلیه ساکنین شهرهای پردیس، پرند، اندیشه و هشتگرد می باشند  که حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران به تعداد ۳۸۳ نفر برای هر ۴ شهر به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ۱۷ شاخصه(حمل و نقل، مخابرات، آب، فاضلاب، برق، مسکن، اجتماعی، تجهیزات عمومی شهر، آموزشی، اقتصادی، مدیریتی، رودخانه و مسیل، فضای سبز، بهداشت و درمان، مدیریت پسماند، انرژی و تاسیسات گاز) است. برای بررسی روایی پرسشنامه از نظر ۵ نفر از متخصصین حوزه برنامه ریزی شهری استفاده شده و روایی آن چندین بار مورد بررسی قرار گرفت و همچنین از روایی سازه ای بر اساس تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است.  برای بررسی پایایی نیز از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد که مقدار آن ۸۳/۰ و در وضعیت مطلوبی است. در قسمت تحلیل داده ها به کمک نرم افزارهای spss۲۲  و Amos  به بررسی سوالات تحقیق با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری پرداخته شد.  یافته ها:  نتایج بیانگر آن است که عملکرد شهرهای مختلف در زمینه ها و خدمات مختلف به گونه ای بوده است که شهر هشتگرد در رتبه نخست، اندیشه در رتبه دوم، پردیس در رتبه سوم و پرند در رتبه آخر قرار دارد بر این اساس عملکرد شهرهای پیرامونی شهر تهران هیچ کدام بالاتر از ۶۵/۰ نبوده است و دو شهر پرند و پردیس حتی زیر ۵۰/۰ بوده اند که این نشان از ضعف در این زمینه می باشد.

کلمات کلیدی:
الگوی کاربردی, ارزیابی عملکرد, ارتقاء کارایی, شهرهای جدید

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1610645/