بررسی تاثیر سلول های بنیادی مزانشیمی، هیالورونیک اسید و تمرین هوازی بر بیان ژن های میونکتین و میوژنین و ساخت پروتئین CD۴۴ در مدل تجربی استئوآرتریت زانو
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 172
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-26-6_001
تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1401
Abstract:
سابقه و هدف: استئوآرتریت زانو با آسیب لیگامانی و عضلات اسکلتی اطراف مفصل زانو همراه است. از آن جایی که مهار آتروفی می تواند به بهبود این بیماری کمک کند؛ بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs)، هیالورونیک اسید (HA) و تمرین هوازی بر بیان ژن های میونکتین و میوژنین و ساخت پروتئین CD۴۴ در بافت عضله چهارسر موش های استئوآرتریتی شده انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این پژوهش، تعداد ۴۵ سر موش صحرایی نر بالغ ۸-۶ هفته ای در نه گروه پنج تایی شامل: کنترل سالم، کنترل بیمار، MSCs، HA، تمرین هوازی، MSCs+ HA، تمرین + HA، تمرین + MSCsو تمرین + MSCs + HA قرار گرفتند. استئوآرتریت به روش جراحی القا شد. تمرین هوازی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و با سرعت ۱۶ متر بر دقیقه صورت گرفت. تزریق MSCs به میزان ۱۰۶ سلول بر کیلوگرم و HA با غلظت ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر انجام شد. ۴۸ ساعت پس از اتمام پروتکل، بافت عضله چهارسر جدا گردید و بیان ژن های میونکتین و میوژنین با روش Real-Time PCR و بیان پروتئین CD۴۴ به روش ایمونوهیستوشیمی اندازه گیری شد.
نتایج: بیان ژن های میونکتین، میوژنین و بیان پروتئین CD۴۴ در گروه های تمرین هوازی، HA و MSCs به تنهایی (۰/۰۰۱=P) و CD۴۴ در گروه تمرین + HA افزایش معنی داری داشت (۰/۰۲۴=P). همچنین میوژنین در گروه تمرین + MSCs(۰۳۷/۰=P) و میونکتین در گروه های تمرین + MSCs، تمرین + HA (۰/۰۰۱=P) و MSCs+HA (۰/۰۱۲=P) نیز افزایش معنی داری یافت.
نتیجه گیری: تمرین هوازی، HA و MSCs به تنهایی و تمرین + MSCs به طور سینرژیستی با افزایش فعالیت مایوکین ها به مهار آتروفی عضله منجر شدند؛ ولی تمرین + HA در عضله سازی موش های استئوآرتریتی شده نقش دارند.
Keywords:
Aerobic exercise , Mesenchymal stem cells , Hyaluronic acid , Myonectin and Myogenin , Osteoarthritis , تمرین هوازی , سلول های بنیادی مزانشیمی , هیالورونیک اسید , میونکتین و میوژنین , استئوآرتریت
Authors
محبوبه تاجیک
Department of Sport Physiology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. Iran.
محمدعلی آذربایجانی
Department of Sport Physiology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. Iran.
مقصود پیری
Department of Sport Physiology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. Iran.
پروین فرزانگی
Department of Sport Physiology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, I.R. Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :