CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی اقلیمی ساختمان آموزشی با تاکید بر بهینه سازی مصرف انرژی و بهبود شرایط آسایش حرارتی ( مطالعه موردی: هنرستان معماری شهر کرمانشاه )

عنوان مقاله: طراحی اقلیمی ساختمان آموزشی با تاکید بر بهینه سازی مصرف انرژی و بهبود شرایط آسایش حرارتی ( مطالعه موردی: هنرستان معماری شهر کرمانشاه )
شناسه ملی مقاله: ICACU02_0742
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

صفورا پردل نیانی - دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیمشناسی، گروه جغرافیا، دانشگاه رازی، کرمانشاه
امیر یاری نژاد - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری- انرژی دانشگاه رازی، کرمانشاه
عباس مهروان - استادیار گروه معماری، دانشگاه رازی، کرمانشاه

خلاصه مقاله:
اقلیم و شرایط آب وهوایی نقش بسیار مهمی را در زندگی انسان ایفا می کنند. این نقش در طراحی خانه ها و بناها و شکل دهی به سکونتگاههای بشر بسیار موثر می باشد. امروزه، حدود ۳۵ درصد مصرف انرژی و انتشار دی اکسید کربن جهان توسط بخش ساخت وساز ایجاد می شود. هدف این مطالعه ، طراحی اقلیمی ساختمان آموزشی است که علاوه بر ایجاد شرایط آسایش حرارتی ، موجب کاهش مصرف انرژی در بخش گرمایش و سرمایش ساختمان می شود. بدین منظور، شرایط فعلی یک ساختمان آموزشی ( هنرستان معماری) واقع در شهر کرمانشاه جهت طراحی همساز با اقلیم ، مورد بررسی قرار گرفته است . روش بررسی در این مطالعه ، بر مبنای پژوهش تجربی و شبیه سازی است . همچنین در این پژوهش ، ابزار مورد استفاده نرم افزار شبیه سازDesign Builder می باشد. در این تحقیق ، جهت طراحی همساز با اقلیم سناریوهای مختلفی نظیر، چهار نوع عایق در جدارههای خارجی بنا و استفاده از انواع شیشه برای پنجره های با گازهای مختلف برای فضای مابین شیشه ها مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و همچنین یک سایبان ثابت از جنس بتن به طول یک متر برای پنجرهها در نظر گرفته شد تا بتوان به حداکثر میزان کاهش مصرف انرژی و بهبود شرایط آسایش حرارتی در ساختمان دست یافت . یافته ها نشان می دهد با توجه به شبیه سازیهای انجام شده در بین عایق های گفته شده، Xps بهترین عملکرد را در کاهش مصرف انرژی در بخش گرمایش داشته است . شیشه های ساده سه جداره و با لایه میانی ۱۳ میلیمتر گاز آرگون ۷۸,۳۵ درصد کاهش مصرف انرژی در بخش گرمایش نسبت به ساختمان مرجع داشته است . همچنین تاثیر سایبان در دو بخش سرمایش و گرمایش به ترتیب ۹۷/۸، ۵۶/۷ درصد بوده است . با توجه به اقدامات انجام شده درساختمان آموزشی ، سالانه ۷۷,۳۸ درصد کاهش مصرف انرژی در بخش گرمایش ( گاز طبیعی ) نسبت به ساختمان مرجع داشته است .

کلمات کلیدی:
طراحی اقلیمی ، بهینه سازی مصرف انرژی، شرایط آسایش حرارتی ، ساختمان آموزشی ، کرمانشاه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1612820/