CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

خوانش آثار معماری فرشید موسوی از منظر فلسفه ژیل دلوز

عنوان مقاله: خوانش آثار معماری فرشید موسوی از منظر فلسفه ژیل دلوز
شناسه ملی مقاله: ICACU02_0985
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدا نعمتی - دانشجوی دکتری تخصصی معماری، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.
حسین اردلانی - استادیار گروه فلسفه هنر، دانشکده هنر و معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.

خلاصه مقاله:
ژیل دلوز فیلسوفی تجربه گراست . وی با خوانشی که از آراء و اندیشه های نیچه ارائه داد، تفکر پساساختارگرایی و فضای فکری پست مدرن را از آن خود کرد. رویکرد پساساختارگرایی به هنر الهام بخش سبک های مختلف معماری پست مدرن بوده است . فرشید موسوی ، بارها در مصاحبه ها و کتاب هایش در زمینه اندیشه های دلوز سخن به میان آورده است ، از این رو این نوشتار سعی دارد تا آثار وی را از منظر فلسفه دلوز بررسی کند و به این پرسش پاسخ دهد که کدامیک از مولفه های اندیشه دلوز را می توان در آثار وی خوانش نمود، و این مولفه ها چگونه در آثار وی نمود پیدا کرده اند. به این منظور سه پروژه از آثار فرشید موسوی به عنوان نمونه موردی انتخاب شده است و سپس با استفاده از روش تحلیل محتوا، مولفه های اندیشه دلوز در نمونه های موردی تحلیل و توصیف شده اند. از بررسی های انجام شده در نمونه های موردی می توان چنین نتیجه گرفت که ، صیرورت پذیری و سیالیت به دو طریق در آثار فرشید موسوی قابل خوانش است ؛ اول از طریق خلق فرم ها و عناصر معماری پویا و دوم از طریق ایجاد میل به کشف و حرکت در کاربر.

کلمات کلیدی:
ژیل دلوز، پساساختارگرایی ، فرشید موسوی ، صیرورت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1613062/