CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تقاضای دینامیکی ایجاد شده در تونل های مستطیلی شکل با مقطعی دو بعدی

عنوان مقاله: بررسی تقاضای دینامیکی ایجاد شده در تونل های مستطیلی شکل با مقطعی دو بعدی
شناسه ملی مقاله: ICACU02_1818
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدجواد فتاحی - دانشجو دکتری مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه ایسلند
صدرا روحی - فوق لیسانس مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه سمنان

خلاصه مقاله:
سازه ها و حفرات زیرزمینی یکی از مهمترین رکن های فضای شهری در جامعه کنونی بوده و برای موارد متعددی در سیستم حمل ونقل ، انبار مصالح ، انتقال آب و فاضلاب مورداستفاده قرار می گیرد. با مرور موارد تاریخی مشاهده می گردد که در زلزله های نظیر زلزله ی سال ۱۹۹۵ کوبه در ژاپن ، زلزله ۱۹۹۹ چی چی تایوان و زلزله ۱۹۹۹کوجائلی ترکیه ، سازه های زیرزمینی دچار خسارت عمده ای شده اند. در این مقاله به آنالیز لرزهای در سازه های زیرزمینی با کمک روش اجزا محدود دینامیکی به منظور مطالعه ی تاثیر تغییر زاویه ی مواجه ه میدان موجبرشی با سازه زیرزمینی پرداخته شده است . نتایج گزارش شده، نشان می دهند که برای ۶۷% از سازه های موردبررسی در این پژوهش ، پاسخ های دینامیکی نشاندهنده ی نیازهای لرزه ای بیشتری نسبت به حالت استاتیکی هستند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان مشاهده کرد که برای لنگر در میانه دهانه ، فرکانس های تحریک پایین (یعنی (a۰<۱، زاویه ی مواجهه ی ۴۵ درجه بحرانی ترین حالت را دارد. با افزایش فرکانس تحریک (یعنی (a۰>۱ دیگر در میانه ی عضو تنها زاویه ی ۴۵ درجه تعیین کننده بیشینه ی کرنش ها نیست . برای نیروی محوری در اکثر فرکانس های تحریک اغلب زاویه ی مواجه ه ی ۴۵ درجه تعیین کننده بوده است . برای نیروی برشی نیز در اکثر فرکانس های تحریک پایین زوایای ۰ درجه دارای بیشترین مشارکت در بیشینه ی پاسخ را دارند.

کلمات کلیدی:
آنالیز لرزه ای، سازه های زیرزمینی مستطیلی شکل ، اندرکنش خاکسازه، زاویه ی میدان موج برشی ، کرنش های درونی سازه، آنالیز دینامیکی .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1613878/