زمان بندی فعالیت ها در پروژه های تعمیرات دکل حفاری در شرایط عدم قطعیت زمان اجرای فعالیت ها (مطالعه موردی: بخشی از دکل حفاری سینا ۱)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 175

This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RDMJ-4-1_003

تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1401

Abstract:

در سال های اخیر کشورمان تحت شدیدترین تحریمات اقتصادی قرارگرفته و حوزه صنعت نفت نیز از این تحریمات در امان نبوده است، به طوری که امکان خرید یا نوسازی تجهیزات این صنعت در شرایط تحریم با مشکل مواجه شده است. فرآیند بازسازی و تعمیرات یکی از بهترین گزینه های جایگزین محسوب می گردد. همچنین عدم قطعیت زمان اجرای فعالیت ها خود درک صاحبان پروژه را از زمان بندی فعالیت ها افزایش داده و دید وسیع تری نسبت به پروژه و فعالیت های پیش رو باز نموده است. در این تحقیق، به طراحی مدل یکپارچه زمان بندی فعالیت ها و زنجیره تامین پروژه های بازسازی دکل های حفاری تحت شرایط عدم قطعیت زمان اجرای فعالیت ها پرداخته شده و هزینه های پیمانکار و تامین کنندگان همزمان دیده شده و زمان بندی غیرقطعی فعالیت ها و برنامه ریزی سفارشات به گونه ای صورت می پذیرد که مجموع هزینه های کل زنجیره کمینه گردد. با توجه به تعداد متغیرها و محدودیت های مدل، مسئله موردبررسی از نوع مسائل NP-hard می باشد. به همین خاطر برای حل این گونه مسائل از روش های فراابتکاری استفاده می شود که در زمان معقولی نسبت به روش های دقیق، جواب های نزدیک بهینه تولید می کنند. در این پژوهش از الگوریتم های فراابتکاری EM و GA در یک پروژه واقعی، بخش Leg دکل حفاری سینا ۱ به کارگیری شده است. به منظور اعتبارسنجی الگوریتم های پیشنهادی، ابتدا چند مسئله در ابعاد مختلف توسط روش دقیق حل شده است. با مقایسه نتایج حل دقیق و الگوریتم های فراابتکاری مشخص شد که با بزرگ شدن ابعاد مسئله، زمان حل روش دقیق به صورت نمایی افزایش می یابد ولی زمان حل توسط الگوریتم فراابتکاری روند ثابتی داشته که نشان دهنده کارایی و کارآمدی الگوریتم های پیشنهادی است.

Authors

حسینعلی حسن پور

استادیار گروه مهندسی صنایع و لجستیک، دانشکده و پژوهشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.

مصطفی زارعی

پژوهشگر گروه مهندسی نت و بهینه سازی انرژی، دانشکده علوم و مهندسی دفاعی، دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)، تهران، ایران.

جعفر فهیمی سیوکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی صنایع، دانشکده و پژوهشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.