CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه الگوی اولویت بندی تجهیزات حفاری نفت و گاز مبتنی بر روش های تحلیل ریسک بحرانیت (مطالعه موردی: دکل حفاری جک آپ)

عنوان مقاله: ارائه الگوی اولویت بندی تجهیزات حفاری نفت و گاز مبتنی بر روش های تحلیل ریسک بحرانیت (مطالعه موردی: دکل حفاری جک آپ)
شناسه ملی مقاله: JR_RDMJ-4-1_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید رمضانی - استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده و پژوهشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.
حمزه سلطانعلی - پژوهشگر گروه مهندسی صنایع، دانشکده و پژوهشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.
سعید بختیاری - دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی صنایع، دانشکده و پژوهشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
اولویت بندی صحیح تجهیزات از جمله چالش های اصلی در عملیات های حفاری نفت و گاز به منظور ارتقاء برنامه های نگهداشت و مدیریت بهینه موجودی ها به شمار می رود. مطالعه حاضر به اولویت بندی تجهیزات در دکل های حفاری که نقش مهمی در فرآیندهای اکتشاف و استخراج نفت و گاز ایفا می نمایند، می پردازد. به منظور اولویت بندی تجهیزات از سه روش شناخته شده در زمینه تحلیل ریسک از قبیل روش پاپیونی، روش کرسپو مارکز و نیز روش ارائه شده در استاندارد Norsok Z۰۰۸ استفاده شد. روش تحقیق به صورت بررسی کتابخانه ای و نیز طراحی پرسشنامه به منظور کسب نظرات خبرگان بود. تمرکز مطالعه حاضر بر روی دکل های حفاری نوع جک آپ که به طور گسترده در سواحل کشور در حال فعالیت بوده، می باشد. بر اساس نتایج روش پاپیونی، تجهیزاتی چون پمپ و مخزن گل، سیستم تصفیه گل، موتور دیزلی تامین نیروی دکل، لوله جداری دیواره چاه و تجهیزات سیمانکاری، بالاترین اولویت را از لحاظ بحرانیت به دست آوردند. بر اساس نتایج روش کرسپو مارکز تجهیزاتی چون موتور دیزلی تامین نیروی دکل، مجموعه تاپ درایو، جبران کننده رایزر، مته حفاری و رایز حفاری، و براساس استاندارد Norsok Z۰۰۸، تجهیزاتی چون موتور دیزلی تامین نیروی دکل، مجموعه تاپ درایو، گردونه حفاری، جبران کننده رایزر، شلنگ و شیرهای فوران گیر، بالاترین اولویت را از لحاظ بحرانیت به خود اختصاص دادند. همچنین براساس نتایج اشتراکات سه روش، مجموعه موتور دیزل تامین نیروی دکل و جبران کننده رایزر، به عنوان بحرانی ترین تجهیزات در دکل حفاری نوع جک آپ شناخته شدند که نتایج حاصله می تواند در بهبود برنامه های نگهداشت و نیز بهینه سازی در خرید قطعات یدکی مورد استفاده قرارگیرد.

کلمات کلیدی:
اولویت بندی تجهیزات, دکل جک آپ, روش پاپیونی, مدیریت نگهداری و تعمیرات, تحلیل بحرانیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1620046/