اضطراب سلامتی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان بستری بهبودیافته ی مبتلا به کووید-۱۹
Publish place: Journal of Gerontology، Vol: 7، Issue: 3
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 226
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-7-3_005
تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1401
Abstract:
مقدمه: اضطراب سلامتی یکی از مشکلات روانی شایع در دوران اپیدمی کووید-۱۹ است. این مشکل با توجه به آسیب پذیری جسمی سالمندان و آگاهی آنها از این موضوع، می تواند در این گروه سنی شایع تر باشد و سلامت روان آنها را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اضطراب سلامتی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان بستری بهبودیافته ی مبتلا به کووید-۱۹ انجام شده است.
روش: این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آماری، کلیه سالمندان با سابقه ابتلا به کووید-۱۹ و بستری در بیمارستان شهدای شهرستان سرپل ذهاب در استان کرمانشاه بود. ۱۹۸ نفر از این سالمندان به روش انتخاب تصادفی از لیست مبتلایان بستری انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه کوتاه اضطراب سلامت سالکوفسکیس و همکاران و پرسشنامه مشخصات دموگرافیک مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ و با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، کروسکال-والیس، مان-ویتنی و ضرایب همبستگی کرامر وی و کندال تاو تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد ۳۱/۳۱ درصد از سالمندان از اضطراب سلامتی بالا رنج می برند و بیش از نصف جمعیت سالمندان (۵۸/۰۷ درصد) میزان اضطراب سلامتی متوسط به بالا را تجربه می کردند. بین متغیرهای جنس (۰/۰۰۱=P)، سن (۰/۰۰۱>P)، وضعیت تاهل (۰/۰۰۱>P)، سابقه بیماری مزمن (۰/۰۱۵=P) و میزان فعالیت بدنی سالمندان (۰/۰۰۱>P) با میزان اضطراب سلامتی رابطه ی معنی داری وجود داشت (۰۵/۰P≤).
نتیجه گیری: اضطراب سلامتی در سالمندان بستری شده و بهبودیافته ی مبتلا به کووید-۱۹ شایع است. تامین سلامت روانی این گروه از سالمندان در کنار سلامت جسمانی آنها در دوران همه گیری حاضر باید مورد توجه قرار گیرد. فعالیت بدنی کافی می تواند در این زمینه نقش محافظت کننده داشته باشد.
Keywords:
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :