CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی تاثیر استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان بر شاخص های زمان و هزینه سازه های پیش ساخته (مطالعه موردی : شهرداری منطقه ۵ تهران)

عنوان مقاله: ارزیابی تاثیر استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان بر شاخص های زمان و هزینه سازه های پیش ساخته (مطالعه موردی : شهرداری منطقه ۵ تهران)
شناسه ملی مقاله: ICESCONF10_202
منتشر شده در دهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین محمدی - دانشجوی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس تهران
آتنا شیراسب - استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس تهران

خلاصه مقاله:
بسیاری از پروژه های ساختمانی از طراحی ضعیف و مدیریت ناسازگار زمان و هزینه رنج می برند. این وضعیت منجر به بازنگری در عملکرد صنعت و چگونگی بهبود این موضوع را امکانپذیر می کند. مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) برای بهبود برنامه ریزی و اجرای یک پروژه ساختمانی شناخته شده است که مطالعه حاضر را پیشنهاد می کند. این تحقیق با هدف ارزیابی تاثیر استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان بر شاخص های زمان و هزینه سازه های پیش ساخته انجام شده است . در این تحقیق از پرسشنامه محقق استفاده شده است که از پروژه های عمرانی منطقه ۵ انتخاب شدند. نتایج تحقیق نشان می دهد که مدلسازی اطلاعات ساختمان از جنبه فنی ، فیزیکی و محیطی بر هزینه و زمان تاثیر معناداری دارد و درنهایت با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که بعد فیزیکی سازه های پیش ساخته از سایر ابعاد آن، از اهمیت بالاتری برخوردار است . همچنین نتایج نشان داد که بعد فیزیکی سازه های پیش ساخته بیشترین تاثیر را بر زمان انجام پروژه دارد. بعد محیطی بیشترین تاثیر را بر هزینه دارد و درنهایت بعد فنی بیشترین تاثیر را بر زمان دارد.

کلمات کلیدی:
مدلسازی اطلاعات ساختمان، سازه پیش ساخته ، زمان، هزینه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1620829/