CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنجش توانمندی فناورانه شرکت های دانش بنیان صنعت ریخته گری با مدل پاندا و راماناثن (مطالعه موردی: پنج شرکت منتخب صنعت ذوب و ریخته گری)

عنوان مقاله: سنجش توانمندی فناورانه شرکت های دانش بنیان صنعت ریخته گری با مدل پاندا و راماناثن (مطالعه موردی: پنج شرکت منتخب صنعت ذوب و ریخته گری)
شناسه ملی مقاله: IMES16_101
منتشر شده در یازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat۲۰۲۲) در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

نجمه عظیم زاده - دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی شناسایی و انتخاب مواد دانشگاه صنعتی امیرکبیر
علیرضا مرادی - دانش آموخته دکتری تخصصی مدیریت منابع انسانی دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
یکی از پارامترهای بنیادین در موفقیت. به کارگیری فناوری برای کسب مزیت رقابتی در شرکت های دانش بنیان کشورهای درحال توسعه، آگاهی و اشراف نسبت به توانمندی های فناورانه شرکت و استفاده از آنها در جهت کسب مزیت های نسبی است.حفظ بقای شرکت ها در عرصه رقابت و اهمیت بالای توسعه فناوری و بهره مندی از آن باعث شده است که شرکت های دانشبنیان اقدام به شناسایی و ارزیابی توانمندی های فناورانه خود نمایند و به موازات آن نسبت به شناسایی تحولات فناورانه در دنیاو پایش تلاش رقبا برای دستیابی به فناوری های جدید، در جهت ارتقای توانمندی فناوری خود گام بردارند. توانمندی تکنولوژیک،به معنی مجموعه ای از مهارتهای انسانی است. این مجموعه مهارت ها شامل موارد مدیریتی و فنی است و همه آنها برای استقرارو بهره برداری از یک مجموعه صنعتی و تکنولوژی همراه با بازده مناسب مورد نیاز است. به زبانی دیگر توانمندی فناورانه در یکسازمان صنعتی به توانایی هایی اطلاق می شود که موجب انتخاب صحبح. استقرار راه اندازی، تعمیر و نگهداری, اصلاح و گسترشتکنولوژی گردد. در ادامه پژوهش با استفاده از مدل پاندا و راماناتن که دارای ۳ بعد اصلی و ۹۹ بعد فرعی و ۳۵ شاخص می باشدبه تحلیل و تعیین تکنولوژی به لحاظ قابلیت ها و توانمندی ها برای اجرای اولویت های تکنولوژی در یکی از شرکتهای صنعتریخته گری پرداختیم. با استفاده از پرسشنامه تهیه شده سطح قابلیت کلی شرکت را تعیین و بدین طریق وضعیت شرکت بهلحاظ توانمندی ها و قابلیت ها در سه سطح توانمندی های تکنولوزی تاکتیکی. توانمندی های تکنولوژیک مکمل و توانمندی هایاستراتژیک مشخص می گردد. در نهایت با شناسایی تقاط ضعف و شکاف بین وضعیت مطلوب و موجود می توان با تقویت ایننقاط و ارائه راهکار مناسب نسبت به تقویت نقاط ضعف و پر نمودن شکاف موجود اقدام نماییم.

کلمات کلیدی:
توانمندی فناورانه، کارآفرینی دانش بنیان، صنعت ریخته گری، مدل پاندا و راماناثن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1622132/