CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رهیافتی بر منشا کانسار سرب و روی نینه محلات، استان مرکزی با استفاده از مطالعات کانی شناسی، میانبارهای سیال و ایزوتوپ پایدار (C-O-S)

عنوان مقاله: رهیافتی بر منشا کانسار سرب و روی نینه محلات، استان مرکزی با استفاده از مطالعات کانی شناسی، میانبارهای سیال و ایزوتوپ پایدار (C-O-S)
شناسه ملی مقاله: JR_GSJ-33-1_012
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

شایان اکرمی - گروه علوم زمین، واحد محلات، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات، ایران
محمد علی علی آبادی - گروه علوم زمین، واحد محلات، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات، ایران
محمدرضا هزاره - سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
عباس عسگری - گروه علوم زمین، واحد محلات، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات، ایران
طیبه رمضانی - گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

خلاصه مقاله:
کانسار سرب و روی نینه در خاور استان مرکزی، در واحدهای ژوراسیک میانی تا بالایی کمربند فلززایی ملایر- اصفهان قرار دارد. کانه زایی چینه کران و دیرزاد، در اشکال رگه ای، جانشینی و پرکننده فضاهای باز شامل کانه های اصلی گالن، اسفالریت و باریت با همراهی دگرسانی های دولومیتی و سیلیسی دیده می شوند. نتایج ریزدماسنجی میانبارهای سیال باریت و کلسیت به ترتیب دمای همگن شدگی ۱۲۷و ۱۶۸ درجه سانتی گراد و شوری ۹/۱۳ و۷/۵ را نشان می دهد که گویای شرایط تشکیل کمی متفاوت است. نمودار دمای همگن شدگی به شوری، یک سیال شورابه ای حوضه ای  و فرایندهای اختلاط و سرد شدن را برای کانه زایی پیشنهاد می نماید. مقادیر δ۳۴S در گالن و اسفالریت (‰۵/۷  تا ‰۵/۲۱) نینه ضمن تشابه با مقادیر δ۳۴S ذخایر می سی سی پی بالایی گویای تامین گوگرد طی فرایند احیای ترموشیمیایی سولفات می باشد. مقادیر δ۱۸OSMOW (‰۲/۹- تا ۲/۱۱-) و δ۱۳CPDB (‰۱/۰ تا ۵/۰) رگه های کلسیتی محدوده گویای چندمنشا بودن اکسیژن و منشا گرقتن کربن از کربنات های دریایی حل شده و مجددا متحرک شده می باشد. با توجه به شواهد به دست آمده طی این مطالعه، می توان کانسار نینه را در زمره کانسارهای نوع دره می سی سی پی دانست که طی فرایندهای کوهزایی و به حرکت درآمدن شورابه های حوضه ای شکل گرفته است.

کلمات کلیدی:
کانسار سرب و روی, کمربند فلززایی ملایر-اصفهان, نوع دره می سی سی پی, میانبار سیال, نینه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1625658/