مقایسه کشت انتظاری با کشت بهاره سه رقم نخود (Cicer arietinum) از نظر عملکرد دانه و اجزای عملکرد در شرایط آب و هوایی همدان

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,142

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA01_284

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1391

Abstract:

یکی از روش های موثر در افزایش عملکرد زراعی و اقتصادی نخود کشت انتظاری این گیاه است . در سیستم کشت انتظاری، بذر همزمان با کاهش دمای محیط در اواخر پائیز و یا اوایل زمستان کشت شده و بذور، زمستان را به صورت جوانه نزده و یا جوانه زده در زیر خاک سپری می کنند. سپس در اواخر زمستان و پس از مساعد شدن شرایط آب و هوایی رشد خود را آغاز می کند. به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد دانه در سه رقم نخود زراعی در زمان های مختلف کشت، آزمایشی در سال زراعی 89-1388 به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان به اجرا در آمد. عامل اصلی تاریخ کاشت در چهار زمان مختلف شامل 1 دی، 21 بهمن، 20 اسفند و 15 فروردین بود. عامل فرعی نیز ارقام نخود زراعی که شامل ارقام هاشم، آرمان و آزاد بود . نتایج آزمایش نشا ن داد که کشت انتظاری از نظر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دارای اختلافات بسیار معنی داری در سطح 1% بود. تاریخ کاشت اول بیشترین عملکرد دانه را به دست آورد . به نحویکه میانگین عملکرد در تاریخ کشت اول حدود سه برابر کشت چهارم بود، افزون بر این تعداد غلاف و دانه در بوته در این کشت دارای برتری محسوسی به نسبت دیگر تاریخ های کشت بودند . در مجموع نتایج آزمایش بیانگر سودمندی بسیار بالای کشت انتظاری در میزان عملکرد دانه و اجزای عملکرد بود.

Authors

محسن سیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاور

جواد حمزه ئی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سی

علی کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :