CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از تلفیق منطق بولین و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) در مکانیابی مناطق مستعد تغذیه مصنوعی سفره آبهای زیرزمینی (مطالعه موردی: حوزه آبخیز بریموند)

عنوان مقاله: استفاده از تلفیق منطق بولین و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) در مکانیابی مناطق مستعد تغذیه مصنوعی سفره آبهای زیرزمینی (مطالعه موردی: حوزه آبخیز بریموند)
شناسه ملی مقاله: ENGTCONF06_034
منتشر شده در ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تکنولوژی و مهندسی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم ذوالفقاری - استادیار گروه مهندسی آبخیزداری،دانشگاه ازاد اسلامی واحد سنندج، سنندج،ایران
امید جعفری - دانش آموخته کارشناسی منابع طبیعی مرتع و آبخیزداری،دانشگاه ازاد اسلامی واحد سنندج،سنندج،ایران
مریم یومی - دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه آبخیزداری، دانشگاه ازاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران

خلاصه مقاله:
امروزه تخلیه آبهای زیرزمینی و عدم جایگزین شدن آب این منابع یکی از بزرگترین مشکلاتی است که جوامع بشری با آن روبرو هستند. در این مطالعه، مناطق مستعد تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی با استفاده از تلفیق منطق بولین و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) در حوزه آبخیز بریموند مکانیابی شد. سپس با استفاده از توابع تحلیلی GIS، کل محدوده برای هر یک از معیارهای تعیین شده در روش ذکر شده پهنه بندی شد. در نهایت، با تلفیق نقشه های پهنه بندی شده براساس وزن اکتسابی از روش AHP نقشه های نهایی در ۵ کلاس از کاملا مناسب تا نامناسب تهیه شد. نتایج حاصل از مدل AHP نشان داد از کل مساحت حوزه مورد نظر ۵۷/۹۵ درصد در طبقات کاملا مناسب، ۵/۶ درصد مناسب، ۷/۴۶ درصد نسبتا مناسب، ۲۳/۵۲درصد نسبتا نامناسب و در نهایت ۵/۴۷ درصد نامناسب قرار می گیرد. همچنین طبق نتایج مدل بولین ۱۸/۵۲ درصد از محدوده مورد مطالعه در درجات تناسب اراضی نامناسب و ۸۱/۴۸درصد در تناسب اراضی کاملا مناسب با روش AHP دارای همپوشانی بود. به طور کلی میتوان گفت روش AHP انعطاف پذیری بیشتری نسبت به منطق بولین دارند و با طبیعت سازگارتر می باشند.

کلمات کلیدی:
تغذیه مصنوعی، مکانیابی، منطق بولین، حوزه آبخیز بریموند

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1639215/