CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پیش بینی تاب آوری بر اساس سازگاری هیجانی و حمایت اجتماعی در دانشجویان

عنوان مقاله: پیش بینی تاب آوری بر اساس سازگاری هیجانی و حمایت اجتماعی در دانشجویان
شناسه ملی مقاله: NCPP09_137
منتشر شده در نهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

حانیه فاتحی - دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، گروه روانشناسی ، واحد علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران.
عادله تارپور - دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، گروه روانشناسی ، واحد علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران.

خلاصه مقاله:
این مطالعه با هدف پیش بینی تاب آوری بر اساس سازگاری هیجانی و حمایت اجتماعی در دانشجویان انجام شد. این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبریز در سال ۱۴۰۱ بودند که ۶۱ نفر به روش در دسترس در یک نظرسنجی آنلاین شرکت کردند. به منظور جمع آوری دادهها از مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون، مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران و مقیاس سازگاری هیجانی رابیو استفاده شد. به منظور تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و آزمونهای آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین تاب آوری و سازگاری هیجانی ارتباط منفی وجود دارد (۳۹۵/ ۰**- )، در واقع با افزایش نمره در سازگاری هیجانی که نمرات بالا نشان دهنده عدم سازگاری می باشد با کاهش تاب آوری همراه بوده است . نتیجه دیگر نشان داد که بین حمایت اجتماعی و تاب آوری رابطه مثبت وجود دارد (۵۵۵/۰(** در واقع افزایش نمره در حمایت اجتماعی با افزایش تاب آوری همراه است . نتایج رگرسیون نشان داد که متغیرهای حمایت اجتماعی و سازگاری هیجانی بر اساس ضریب ۲R در مجموع ۴۵ درصد از واریانس متغیر تاب آوری را در دانشجویان تبیین می کنند. در مجموع می توان نتیجه گرفت که سازگاری هیجانی و حمایت اجتماعی دو عامل موثر بر تاب آوری دانشجویان می باشد.

کلمات کلیدی:
تاب آوری، سازگاری هیجانی ، حمایت اجتماعی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1641329/