CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه موردی کارآمدی و بهرهوری کلاسهای چندپایه و تک پایه از دیدگاه آموزگاران، مدیران و والدین (مطالعه موردی: دانش آموزان شهر بندرعباس)

عنوان مقاله: مقایسه موردی کارآمدی و بهرهوری کلاسهای چندپایه و تک پایه از دیدگاه آموزگاران، مدیران و والدین (مطالعه موردی: دانش آموزان شهر بندرعباس)
شناسه ملی مقاله: NCPP09_408
منتشر شده در نهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه قرائی پور خواجوبی - کارشناسی ارشد، تکنولوژی آموزشی ، دانشگاه خوارزمی تهران اداره آموزش و پرورش شهرستان بندرعباس، آموزشگاه شهید محمد دژله

خلاصه مقاله:
پژوهش های انجام شده در خصوص کلاسهای چند پایه ، اغلب ناظر بر مسائل ، تنگناها و چالش هایی است که مسئولان نظام آموزشی کشور در اداره این کلاسها با آن دست به گریباناند و به آثار و مزایای آن در مقابل کلاسهای تک پایه پرداخته نشده است . پژوهش حاضر با هدف مقایسه و بررسی دانش آموزان کلاسهای چند پایه و تک پایه از نظر بهرهوری و کارآمدی آموزشی صورت گرفته است . تحقیق به شیوه ترکیبی (پیمایشی - مقایسه ای) انجام شد. جامعه اماری پژوهش کلیه دانش اموزان، والدین ، معلمان و مدیران کلاسهای چند پایه و تک پایه شهر بندرعباس در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵ می باشد. که حجم نمونه مطابق جدول مورگان ۳۸۰ نفر برآورد گردید و به روش تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها برای بهرهوری اموزشی از سه پرسشنامه استاندارد عزت نفس ، مهارتهای اجتماعی و رشد اجتماعی استفاده شد. همچنین برای بررسی کارآمدی آموزشی دانش آموزان از چهار شاخص نرخ ارتقا، تکرار، ترک تحصیل و ماندگاری استفاده شده است . دادههای گردآوری شده با کمک شاخص های آمار توصیفی (میانگین ، انحراف استانداردو....) و آزمون T دو گروه مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که بین عزت نفس دو گروه دانش آموزان اختلاف معناداری وجود ندارد، اما از نظر مهارتهای اجتماعی و رشد اجتماعی دانش آموزان کلاسهای چند پایه از وضعیت بهتری برخوردار هستند. همچنین از نظر کارآمدی آموزشی دانش آموزان کلاسهای تک پایه از نظر نرخ ماندکاری از وضعیت برخودار هستند ولی از نظر نرخ ارتقا و نرخ تکرار تفاوت معناداری بین دو گروه دانش اموزان وجود ندارد. از این رو با توجه به یافته های تحقیق توصیه می شود در بحث افزایش مهارتهای اجتماعی دانش آموزان کلاسهای تک پایه اقدامات اساسی از طرف سیاست گزاران آموزشی صورت گیرد.

کلمات کلیدی:
بهره وری آموزشی ، کارآمدی آموزشی ، کلاسهای چندپایه ، تک پایه ، شهر بندرعباس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1641600/