CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پیش بینی فرهنگ محیط زیستی براساس میزان دینداری، جامعه پذیری و نگرش های محیط زیستی شهروندان (مورد مطالعه: شهروندان شهر شوشتر)

عنوان مقاله: پیش بینی فرهنگ محیط زیستی براساس میزان دینداری، جامعه پذیری و نگرش های محیط زیستی شهروندان (مورد مطالعه: شهروندان شهر شوشتر)
شناسه ملی مقاله: ARUES10_051
منتشر شده در ششمین همایش بین المللی و دهمین همایش ملی معماری، مرمت شهرسازی و محیط زیست پایدار در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم جلودارپور - کارشناسی ارشد جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، شوشتر، ایران
شجاعت پورصدیقی - کارشناسی ارشد علوم ارتباطا، اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، یزد، ایران

خلاصه مقاله:
از مسائل روز جهان مساله حفظ محیط زیست است. فاجعه زیست محیطی نه تنها آرامش و امنیت را از زندگی می رباید، بلکه موجودیت بشر را تهدید می کند. به همین دلیل در محافل علمی و سیاسی بحث زیست محیطی پر سر و صداترین و جدی ترین بحث روز است. تحقیق حاضر با هدف پیش بینی فرهنگ محیط زیستی براساس میزان دینداری، جامعه پذیری و نگرش ها محیط زیستی شهروندان ۱۸ تا ۶۰ ساله شهر شوشتر می باشد، که ۳۸۳ نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. روش تحقیق پیمایشی بود و ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که اعتبار آن به روش صوری و پایایی آن با آلفای کرونباخ محاسبه شد. داده ها با کمک نرم افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که بین متغیرهای دینداری، جامعه پذیری و نگرش های محیط زیستی شهروندان با فرهنگ زیست محیطی آنها ارتباط مستقیم و معنادار وجود دارد ( ۰۱ / ۰ > p ). از بین این سه متغیر، نگرش ها زیست محیطی قوی ترین پیش بینی کننده بود و در مجموع توانستند ۳۷ درصد از واریانس فرهنگ محیط زیستی شهروندان را تبیین و پیش بینی کنند.

کلمات کلیدی:
فرهنگ محیط زیستی، دینداری، جامعه پذیری، نگرش های محیط زیستی، شهر شوشتر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1642422/