CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی روند ماموریت های اورژانس پیش بیمارستانی مشهد قبل و بعد از کووید-۱۹

عنوان مقاله: بررسی روند ماموریت های اورژانس پیش بیمارستانی مشهد قبل و بعد از کووید-۱۹
شناسه ملی مقاله: JR_MJMS-65-6_003
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

نگار سنگ سفیدی - کارشناسی ارشد، گروه آمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
تکتم اکبری خلج - کارشناسی ارشد، کارشناس آمار مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
حجت شفائی - استادیار، دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه، دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران.
علی یزدانی - رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران.
حسین محزون - معاون فنی و عملیات مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، مرکز اورژانس پیش بیمارستانی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران.
غزاله دوست خواه احمدی - رابط پژوهشی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: هدف اصلی از این مطالعه، مقایسه تعداد ماموریت های اورژانسی (موارد قلبی، تنفسی، مسمومیت ها، حوادث ترافیکی، انواع تروما و ....) تعداد تماس ها و زمان های عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی در شهر مشهد قبل و بعد از کرونا می باشد. همچنین سیاست های ما در اپیدمی ها و حوادث آینده بر اساس آن تعیین می شود تا در صورت بروز بحران های مشابه برنامه ریزی بهتری داشته باشیم.روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی و گذشته نگر است. اطلاعات به دو دوره قبل از کرونا از اسفند ۱۳۹۶ تا بهمن ۱۳۹۸ و دوره بعد از کرونا اسفند ۱۳۹۸ تا بهمن ۱۴۰۰ تقسیم شد. برای مقایسه میانگین داده های طبقه بندی شده از آزمون کای دو و برای محاسبه نسبت شانس بیماری در ماموریت های اورژانس در دو گروه از رگرسیون لجستیک استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد پس از اپیدمی، ۵۶.۴ درصد مرد، ۴۳.۶ درصد زن و میانگین سنی ۲۲.۵ ± ۴۵.۲۰ درصد شد. تعداد ماموریت های مرتبط با مشکلات تنفسی حدود ۴۰ درصد و تب و بیماریهای عفونی حدود ۳۲ درصد پس از اپیدمی افزایش یافت. شانس ماموریت با بیماران با علائم و مشکلات تنفسی در دوران بعد از کوید ۱.۴۳ (OR=۱.۴۳ CI=۱.۴۱-۱.۴۵, p <۰.۰۰۰) برابر نسبت به دوران قبل از کوید شد.نتیجه گیری: در طول همه گیری کووید-۱۹، تعداد ماموریت ها و تماس های اورژانس افزایش یافت. اورژانس پیش بیمارستانی با تغییر برنامه ها و رویکردهای خود با افزایش ظرفیت پاسخگویی و تعداد پرسنل و آموزش های مرتبط، ظرفیت عملیاتی خود را افزایش داد.

کلمات کلیدی:
خدمات فوریتهای پزشکی, کوید-۱۹, آمبولانس ها, پیش بیمارستانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1643977/