CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پشتوانه پول درعلم اقتصاد: تشکیل منبع عمومی از پول (بدهی به منبع عمومی از پول، به عنوان پشتوانه پول) تبیین پول و اعتبار(نظریه ی نوین طلای اعتباری)

عنوان مقاله: پشتوانه پول درعلم اقتصاد: تشکیل منبع عمومی از پول (بدهی به منبع عمومی از پول، به عنوان پشتوانه پول) تبیین پول و اعتبار(نظریه ی نوین طلای اعتباری)
شناسه ملی مقاله: JR_JMEK-4-1_003
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

نور الله صالحی آسفیجی - استادیار، گروه اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

خلاصه مقاله:
پول طلا نیست. اما نقش طلا را به خوبی بازی می کند (ذخیره ارزش).با این رویکرد عاملین اقتصادی در فرایند مبادله مواجه با دو نوع پول (دارایی و بدهی) می شوند.۱-نوع اول پول:دارایی:ناشی از کارکردن عاملین اقتصادی در فرایند نظام بازار است. در نتیجه پول به عنوان دارایی عمل می کند.زیرا مالکیت این نوع پول خصوصی است.۲-نوع دوم پول:بدهی(اعتبار): این پول ناشی از تامین به صورت عقد قرض الحسنه از منبع عمومی است. در نتیجه به صورت بدهی عمل می کند. زیرا مالکیت این نوع پول عمومی است. در نتیجه با این رویکرد طلاها و ارزهای بانک مرکزی جای خود را به منبع عمومی از پول می دهد. به عبارتی پشتوانه پول در علم اقتصاد، بدهی به منبع عمومی از پول است. البته منبع عمومی از پول علاوه براین که پشتوانه پول در علم اقتصاد می باشد، نقش های زیر را نیز بر عهده دارد:۱-وسیله ی ذخیره ی ارزش در طول زمان (حفظ ارزش)۲ -قاعده ی بهینه ی سیاست پولی خودکار۳ -وسیله ی حقوق مالکیت پول در طول زمان۴-حصول واحد پولی از تشکیل منبع عمومی پول۵-حصول رژیم ارزی مناسب برای تمام کشورها در تجارت بین الملل:واحد پولی مشترک در بین تمام کشورها

کلمات کلیدی:
ارزش, بدهی(اعتبار), پشتوانه پول, دارایی, منابع عمومی از پول و عقد قرض الحسنه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1645199/