جداسازی، شناسایی و بررسی خواص بیولوژیکی پروبیوتیک های مولد بیوسورفکتانت و نانوذرات اکسید منیزیم از نمونه های لبنی محلی: یک مطالعه آزمایشگاهی
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 226
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-21-11_004
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402
Abstract:
زمینه و هدف: پروبیوتیک ها ، میکروارگانیسم های شناخته شده ای در میکرو فلور انسان و حیوان هستند و به طور گسترده جهت مصارف پزشکی و غذایی مورد مطالعه قرار گرفته اند. تحقیق حاضر با هدف جداسازی و شناسایی باکتریهای پروبیوتیکی و توانایی تولید بیوسورفکتانت و نانوذرات اکسید منیزیم از لبنیات محلی شهر رفسنجان انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، نمونههای لبنی تحت شرایط استریل با رعایت زنجیره سرد، به آزمایشگاه منتقل گردید و در محیط کشت MRS (de Man Rogosa Sharpe) آگار کشت داده شد. جهت جداسازی جدایه های مولد بیوسورفکتانت، آزمونهای گسترش نفت خام و امولسیفیه کنندگی انجام گرفت. جدایه ها از نظر تولید نانو ذرات اکسید منیزیم مورد مطالعه فراتر قرار گرفتند. اندازه و شکل نانوذرات، فعالیت آنتی اکسیدانی، طیف سنجی در محدوده مادون قرمز و اثرات ضد باکتریایی آن ها تعیین گردید. جهت تعیین هویت سویه برتر، واکنش زنجیرهای پلیمراز، توالییابی و ترسیم درخت فیلوژنی انجام شد.
یافته ها: تعداد ۹ جدایه پروبیوتیک، توانایی تولید بیوسوفکتانت داشته که همگی فعالیت امولسیفیه کنندگی قابل توجهی نشان دادند. بیوسورفکتانت های تولیدی دارای خاصیت ضد باکتریایی بودند. یکی از جدایههای مولد بیوسورفکتانت قادر به تولید نانوذرات اکسید منیزیم بود که بر اساس تعیین هویت مولکولی، به نام انتروکوکوس فاسیوم سویه ۸L نام گرفت. ۹۰ درصد نانوذرات دارای سایز ۱۰۷ نانو متر بوده و اثرات ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی قابل توجهی نشان دادند.
نتیجه گیری: سویه انتروکوکوس فاسیوم سویه ۸L، قابلیت پروبیوتیکی مطلوبی داشته و با انجام آزمونهای بیشتر می توان از این سویه بومی جهت استفاده در فرمولاسیون مواد غذایی فراسودمند استفاده کرد.
واژههای کلیدی: لبنیات محلی، پروبیوتیک، بیوسورفکتانت، نانوذرات اکسید منیزیم
Keywords:
Authors
عذری حسینی نوه
Department of Microbiology, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran.
اشرف کریمی نیک
Department of Microbiology, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran.
شهلا سلطانی نژاد
Department of Microbiology, Jiroft Branch, Islamic Azad University, Jiroft, Iran.
مهدی رنجبر
.Pharmaceutics Research Center, Institute of Neuropharmacology, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.
عنایت اله شیخ حسینی
Department of Chemistry, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :