CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونه توانستم گوشه گیری و انزوای اجتماعی مصلح یوسفی (دانش آموز پایه هفتم مدرسه عشایری گیلانی زاده شیخان اشنویه) را برطرف کنم؟

عنوان مقاله: چگونه توانستم گوشه گیری و انزوای اجتماعی مصلح یوسفی (دانش آموز پایه هفتم مدرسه عشایری گیلانی زاده شیخان اشنویه) را برطرف کنم؟
شناسه ملی مقاله: EBRCCONF02_200
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

ایوب حمزه ای - کارشناسی ارشد، جامعه شناسی، دانشگاه خوارزمی کرج، اداره آموزش و پرورش شهرستان اشنویه، دبیرستان متوسطه اول عشایری گیلانی زاده شیخان

خلاصه مقاله:
دانش آموزان دوره متوسطه اول و دوم عمدتا نوجوان و جوان بوده و از خانواده های با دیدگاه های متفاوت و طبقات متفاوت و فرهنگ متفاوت هستند. نوجوانی دوره ای است که در آن دانش آموز بیش از هر زمان دیگر نیاز به راهنمایی و مشاوره دارد . نوجوان ضمن مشورت با اولیا و مربیان ، دست کم باید بداند که چگونه خود را بهتر بشناسد و از برخوردهای زیان بخش در محیط خانه و مدرسه پرهیز کند. بدیهی است که خلاقیت و ابتکار فردی معلمان و اولیای خانه، با توجه به تفاوت های فردی کودکان و نوجوانان ، نقش سازنده ای در امر مشاوره خواهد داشت.گوشه گیری ، کم رویی و انزوا طلبی۱ عارضه ای است که باعث می شود کودک و نوجوان از برقرار کردن ارتباط با افراد و محیط خارج دوری کنند و این کودکان و نوجوانان نوعا با تقلیل یافتن علایق ذهنی و عاطفی نسبت به اطرافیان خود از داشتن دوستان نزدیک و صمیمی محروم اند . نوجوانی که کم رو و گوشه گیر استمعمولا، از حضور در فعالیت های جمعی سرباز می زند و فقط با تک دوست خود که نوعا به او بسیار وابسته می شود اوقات خود را سپری می کند (سیف، علی اکبر .(۱۳۸۴رفتار کم رویی و انزوا طلبی یکی از رفتار های نسبتا شایع است که فرد را به شدت آزار می دهد و اگر درمان نشود نوجوان را به سمت و سوی مشکلات دیگری مثل عدم اعتماد به نفس ، افسردگی ، اضطراب و زودرنجی سوق خواهد داد . عدم احساس توانمندی و کمی عزت نفس و نیز ناتوانی در بروز احساسات ، بیان افکار و نظریات ، خود باعث جدایی فرد از فعالیت گروهی است.متن اقدام پژوهی زیر مربوط به یک نفر از دانش آموزان کم شنوا است که محرومیت او از نعمت شنوایی کامل بدون استفاده از سمعک موجب افسردگی در او شده و علاوه بر آنکه وضعیت روحی او تحت تاثیر این مسئله قرار گرفته وضعیت درسی و ایجاد رابطه با کلاس، معلم و مدرسه را نیز در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار داده است. لذا از نظر پژوهشی قابل تامل و بررسی است. در جریان بررسی و پیگیری این مشکل پس از تشخیص مسئله تلاش شده است ضمن استفاده از کتاب های مرتبط با موضوع استفاده از نظر همکاران و کادر آموزشی، تربیتی و پرورشی و مشاور مدرسه و همچنین درگیر کردن دانش آموز مورد نظر با فعالیت گروهی و فردی و با اجرای طرح هایی به حل مسئله پرداخته شود.

کلمات کلیدی:
انزوا، گوشه گیری، اجتماعی شدن، جامعه پذیری، همسالان، انگیزه، اعتماد به نفس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1648272/