CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونه توانستیم آموزش اندیشیدن و گفتگو )پرسش و پاسخ( از طریق روش فلسفه برای کودکان )فبک( در فعالیتهای درسی در دانش آموزان دوره ابتدایی بگنجانیم؟

عنوان مقاله: چگونه توانستیم آموزش اندیشیدن و گفتگو )پرسش و پاسخ( از طریق روش فلسفه برای کودکان )فبک( در فعالیتهای درسی در دانش آموزان دوره ابتدایی بگنجانیم؟
شناسه ملی مقاله: EBRCCONF02_550
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید شیخی - دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، آموزش و پرورش منطقه ۱۵، تهران، ایران
اسفندیار صفایی - دکتری مدیریت استراتژیک در ورزش، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایرا ن،
سیده فاطمه بخشی چوب بستی - کارشناس مامایی، مرکز بهداشت شمال غرب تهران، ایران

خلاصه مقاله:
آموزش و پرورش یا همان تعلیم و تربیت صحیح کودکان از مهمترین پای ههای تعالی هر جامعه ای است. در روشهای یادگیری کلاسیک، معمولاآموزش و پرورش را به معنی یادگیری مطالب و حفظ آنها تلقی میکردند. معلم مطالبی را به شاگرد منتقل میکرد و شاگرد آن را بعدها به دیگرا نانتقال میداد. کسی حق به چالش کشیدن استاد را نداشت و نقد و بررسی معلومات استاد کار صحیحی به شمار نمیرفت. طبیعی است که این کودکاندر آینده با مشکلاتی در حل مسائل خود و دیگران روب هرو میشدند. بر اساس ادله مستند، فلسفه تنها رشته ای است که به همگان مربوط میشود؛ زیراهمگان انسان اند و از قوه تفکر برخوردارند و این قوه میتواند و باید از طریق فلسفه ورزی به فعلیت برسد، گرچه ممکن است میزانش متفاوت باشد. ازاین رو اگر فلسفه را صرفا مرور پاسخهای دیگران بدانیم و به دنبال آن در همان معنا به آموزش بپردازیم، این مزیت را از بسیاری گرفته ایم و به اندکیبخشیده ایم. بنابراین هدف پژوهش حاضر آموزش اندیشیدن و گفتگو )پرسش و پاسخ( از طریق روش فلسفه بر ای کودکان )فبک( در فعالیتهای درسیدانش آموزان میباشد. نتایج این پژوهش نشان میدهد مهمترین ویژگی انسانها بهره گرفتن از نیروی اندیشه است و این امر دلیل اصلی تمایز آنها ازدیگر جانوران به شمار میرود. با توجه به ضعف توانای یهای فیزیکی و جسمی انسان در مقایسه با دیگرحیوانات، تمامی موفقیتهای او در عرصه حیاتخاکی به قوه تفکر او بر میگردد.

کلمات کلیدی:
آموزش، اندیشیدن، گفتگو، پرسش و پاسخ، فلسفه برای کودکان، فعالیتهای درسی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1648622/