CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل موثر بر میزان سلامت جسمانی قومیت های ترک و کرد با تاکید بر بعد رفتاری سبک زندگی (مورد مطالعه: شهرهای تبریز و مهاباد)

عنوان مقاله: بررسی عوامل موثر بر میزان سلامت جسمانی قومیت های ترک و کرد با تاکید بر بعد رفتاری سبک زندگی (مورد مطالعه: شهرهای تبریز و مهاباد)
شناسه ملی مقاله: JR_JSI-19-4_005
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسماعیل بلالی - دانشیار دانشگاه بوعلی سینا همدان
فاطمه اسکندرزاده - کارشناس ارشد از دانشگاه بوعلی سینا همدان

خلاصه مقاله:
این مقاله به بررسی عوامل موثر بر میزان سلامت جسمانی قومیت­های ترک و کرد ساکن در شهرهای تبریز و مهاباد با تاکید بر سبک زندگی ( بعد رفتاری) می­پردازد. روش پژوهش پیمایش و شیوه نمونه گیری، خوشه­ای چند مرحله­ای بوده که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، ۵۰۰ نفر برآورد شده است. چارچوب نظری پژوهش براساس مدل­های درسلر و نظریه­های مرتبط با آن می­باشد. طبق یافته­های پژوهش، مشخص شد که وضعیت اقتصادی- اجتماعی، مجموع سرمایه­های فرهنگی، اجتماعی ، اقتصادی و سبک زندگی بر سلامت جسمانی اثر مثبت و معناداری دارند به این مفهوم که با افزایش هر یک از این متغیرها، میزان سلامت جسمانی در بین اعضاء قومیت­ها نیز افزایش می­یابد. همچنین میزان سلامت جسمانی اعضای قومیت ترک بیشتر از اعضای قومیت کرد است. سبک زندگی مرتبط با سلامت ترکها نیز بهتر از کردهاست.

کلمات کلیدی:
سلامت جسمانی, سبک زندگی مرتبط با سلامت, سرمایه اقتصادی, سرمایه اجتماعی, سرمایه فرهنگی, قومیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1659136/