CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نیازسنجی آموزشی گلخانه داران گل و گیاهان زینتی استان تهران با استفاده از مدل بوریچ (مطالعه موردی: کاربرد انرژی های جایگزین)

عنوان مقاله: نیازسنجی آموزشی گلخانه داران گل و گیاهان زینتی استان تهران با استفاده از مدل بوریچ (مطالعه موردی: کاربرد انرژی های جایگزین)
شناسه ملی مقاله: JR_IJAEDR-45-3_002
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

ملیکا رجائی - دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
ایرج ملک محمدی - استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
سید محمود حسینی - دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف نیازسنجی آموزشی گلخانه داران پرورش دهنده گل و گیاهان زینتی در مورد کاربرد انرژی های جایگزین انجام گرفت. پژوهش از نوع کاربردی به روش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری آن ۴۹۹ نفر از گلخانه داران گل و گیاهان زینتی استان تهران هستند که براساس فرمول کوکران ۱۱۷ نفر از آن ها به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری استفاده شده در این تحقیق، پرسشنامه ای مبتنی بر مدل بوریچ بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزار SPSSWin۱۸ انجام گرفت. نتایج نشان داد که گلخانه داران مزبور برای کاربرد انرژی های جایگزین نیاز آموزشی دارند و گویه های انتخاب نوع انرژی استفاده شده در گلخانه، استفاده از امکانات لازم برای کاربرد انرژی های جایگزین در گلخانه، نحوه برقراری ارتباط با کارشناسان سازمان انرژی های نو در زمینه استفاده از انرژی های جایگزین در گلخانه به ترتیب به عنوان نیازهای رتبه یک تا سه معرفی شدند. نتایج تحلیل همبستگی نیز بیانگر آن بود که متغیرهای میزان تحصیلات و سابقه با نیاز آموزشی گلخانه داران رابطه منفی و معنی داری در سطح ۰۱/۰ دارند، متغیرهای سطح زیر کشت گلخانه و هزینه حامل های انرژی با نیاز آموزشی گلخانه داران رابطه مثبت و معنی داری در سطح ۰۱/۰ دارند و متغیر سن با نیاز آموزشی گلخانه داران همبستگی معنی داری نداشت.

کلمات کلیدی:
انرژی های جایگزین, گیاهان زینتی, مدل بوریچ, نیازسنجی آموزشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1659820/