CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیلی بر تمایل دانشجویان به ایجاد کسب وکارهای کوچک (مورد مطالعه: دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه)

عنوان مقاله: تحلیلی بر تمایل دانشجویان به ایجاد کسب وکارهای کوچک (مورد مطالعه: دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه)
شناسه ملی مقاله: JR_IJAEDR-43-4_020
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسلم سواری - دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه تهران
محمد ادریس اله ویسی - دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه رازی کرمانشاه
علی اصغر میرک زاده - استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشگاه رازی کرمانشاه

خلاصه مقاله:
این پژوهش با هدف کلی تحلیلی بر تمایل دانشجویان به ایجاد کسب وکارهای کوچک انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه بود (N=۱۵۱). با استفاده از جدول نمونهگیری کرجسی و مورگان تعداد ۹۶ نفر از آنها به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی با انتساب متناسب براساس رشته تحصیلی برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق برای جمعآوری دادهها پرسشنامه محقق ساخته و از پیش آزمون شده بود که روایی آن توسط پانل متخصصان و پایایی آن توسط ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه و تحلیل دادهها بهوسیله نرمافزارSPSSwin۱۸  انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که بیشتر دانشجویان مورد مطالعه نگرش، دانش و تمایل مساعدی نسبت به ایجاد کسب وکارهای کوچک ندارند. نتایج مقایسه میانگینها نشان داد که بین نگرش، دانش و تمایل دانشجویان مورد مطالعه بر اساس شرکت در دورههای آموزش کارآفرینی اختلاف معنیداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین دانش و نگرش دانشجویان با تمایل آنها به ایجاد کسب وکارهای کوچک رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. علاوه بر این، براساس نتایج تحلیل عاملی، موانع ایجاد کسب وکارهای کوچک را می توان در چهار عامل؛ سرمایهای، انگیزشی – ارتباطی، آموزشی و حمایتی- مهارتی طبقهبندی کرد.

کلمات کلیدی:
تمایل, کسب وکارهای کوچک, نگرش, دانش, استان کرمانشاه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1660164/