CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ترکیب شیمیایی الیوین به عنوان معیاری برای خاستگاه و شرایط تشکیل توده فرامافیک- مافیک سرگز-آبشور، جنوب شرقی بافت، کرمان

عنوان مقاله: ترکیب شیمیایی الیوین به عنوان معیاری برای خاستگاه و شرایط تشکیل توده فرامافیک- مافیک سرگز-آبشور، جنوب شرقی بافت، کرمان
شناسه ملی مقاله: JR_IJCM-31-1_003
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اکبر اسدی - دانشگاه صنعتی شاهرود
حبیب اله قاسمی - دانشگاه صنعتی شاهرود
محسن مباشری - دانشگاه صنعتی شاهرود

خلاصه مقاله:
مجموعه فرامافیک- مافیک آلپی سرگز-آبشور در جنوب شرقی بافت، به عنوان بخشی از توده های نفوذی فرامافیک-مافیک/افیولیتی منطقه حاجی آباد-اسفندقه، دربردارنده واحد زمین ساخت سنگ (هارزبورژیت برگواره و دونیت پورفیری آواری)، سنگ های فرامافیک-مافیک انباشتی لایه ای، توده بزرگ گابروی همسانگرد و دایک های پراکنده ریزگابرویی-دیابازی است. در این مجموعه، الیوین به عنوان فاز اصلی مافیک بازماندی در دونیت ها و هارزبورژیت های پورفیری آواری و فاز ماگمایی انباشتی در کرومیتیت ها، فرامافیک ها و مافیک های لایه ای حضور دارد. ترکیب این کانی اغلب کریزولیت است و در کرومیتیت ها، با ترکیب فورستریت مشخص می شود و با ترکیب­های گوشته ای، پریدوتیت های آبیسال، توده های آلپی و الیوین های ماگمایی سری های انباشتی همخوانی دارد. درصد فورستریت در دونیت های پورفیری آواری به دلیل ماهیت دیرگداز تفاله ای و در کرومیتیت ها و دونیت های انباشتی لایه ای به دلیل تبلور زودرس به عنوان اولین فاز بلوری، بالاست و با ادامه جریان جدایش به سمت مافیک های لایه ای کاهش می یابد. این تغییرات می تواند بیانگر طبیعت بازمانده الیوین، تغییرات ترکیب ماگمای سازنده برآمده از گوشته غنی از منیزیم و نیز دگرگونی ها در خاستگاه و آشیانه ماگمایی باشد که در دیگر مجموعه های فرامافیک-مافیک منطقه اسفندقه نیز دیده شده و هماهنگی خوبی با توده های فرامافیک- مافیک نفوذی آلپی و متمایز از افیولیت ها نشان می دهند.

کلمات کلیدی:
Olivine chemistry, Ultramafic-mafic complex, Sargaz-Abshur, Baft, Kerman, شیمی الیوین؛ مجموعه فرامافیک-مافیک؛ سرگز-آبشور؛ بافت؛ کرمان.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1662573/