CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر تمرین مقاومتی همراه با مصرف دوزهای مختلف عصاره خارخاسک بر بیان ژن های TNF-α و IL-۱۰ بافت قلب موش های بزرگ آزمایشگاهی درمعرض استروئید آنابولیک (استانازول)

عنوان مقاله: اثر تمرین مقاومتی همراه با مصرف دوزهای مختلف عصاره خارخاسک بر بیان ژن های TNF-α و IL-۱۰ بافت قلب موش های بزرگ آزمایشگاهی درمعرض استروئید آنابولیک (استانازول)
شناسه ملی مقاله: JR_DMED-31-1_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجتبی شجاعیان - گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات ، ایران
بهرام عابدی - گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات ، ایران
سید علی حسینی - گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه و هدف: امروزه بهره گیری از مواد نیروزا به معضل پیچیده ای در ورزش تبدیل شده است، از طرفی تمرین مقاومتی و گیاه خارخاسک تاثیر گذاری زیادی در کنترل شاخص های التهابی دارد اما تعامل تاثیر تمرین مقاومتی همراه با گیاه خارخاسک و استانازول بر ظرفیت های التهابی کمتر بررسی شده است. از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی همراه با مصرف عصاره خارخاسک بر بیان ژن­های TNF-α ، IL-۱۰ و نسبتTNF-α/IL-۱۰  بافت قلب موش های بزرگ آزمایشگاهی نر در معرض استانازول بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی ۴۸ سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر با محدوده وزن ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم و میانگین سنی ۸ هفته، انتخاب و به طورتصادفی در ۸ گروه ۶ سری شامل ۱- کنترل (C)، ۲- شم(Sh)، ۳-مصرف استانازول (S)، ۴-مصرف استانازول همراه با mg/kg ۱۰۰ خارخاسک (ST۱۰۰)، ۵-مصرف استانازول همراه با mg/kg ۵۰ خارخاسک (ST۵۰)، ۶- مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی (SRT)، ۷-مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی و mg/kg ۱۰۰ خارخاسک (SRTT۱۰۰) و ۸-مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی و mg/kg ۵۰ خارخاسک (SRTT۵۰) تقسیم شدند. در مدت هشت هفته گروه های ۳- ۸ روزانه mg/kg ۵ استانازول به صورت صفاقی دریافت نمودند ؛ گروه های ۶- ۸ سه جلسه در هفته با شدت ۳۰ تا ۱۰۰درصد وزن بدن خود، تمرینات مقاومتی را انجام دادند  و گروه های ۴، ۵، ۷ و ۸ روزانه دوزهای معین خارخاسک را به صورت صفاقی دریافت نمودند. میزان TNF-α، IL-۱۰ و نسبت  TNF-α/IL-۱۰ به روش Real Time PCR در با قلب موش های بزرگ آزمایشگاهی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آنالیز واریانس یک طرفه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (۰۵/۰>p). نتایج: مصرف S اثر معناداری بر افزایش بیان ژن TNF-α و نسبت TNF-α/IL-۱۰ و کاهش IL-۱۰ در بافت قلب موش های بزرگ آزمایشگاهی داشت (۰۵/۰P<). با این وجود SRT باعث افزایش معنادار IL-۱۰ و کاهش TNF-α و نسبت  TNF-α/IL-۱۰ شد (۰۵/۰P<). همچنین SRT۱۰۰ تاثیر معناداری بر افزیش IL-۱۰ و کاهش نسبت                      TNF-α/IL-۱۰ داشت (۰۵/۰P<). SRTT۱۰۰ وSRTT۵۰ اثر معناداری بر کاهش TNF-α و نسبت  TNF-α/IL-۱۰ و افزایش IL-۱۰ داشت (۰۵/۰P<). از طرفی سطح بیان ژنTNF-α  در گروه­های ST۱۰۰ وST۵۰ به طور معناداری افزایش یافت (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: به نظر می رسد تمرین مقاومتی و مصرف عصاره خارخاسک با دوز بالاتر به طور مجزا اثرات موثری بر بهبود بیان ژن شاخص های التهابی بافت قلب دارند. با این وجود جهت نتیجه گیری بهتر در ارتباط با انجام تمرینات مقاومتی همراه با مصرف عصاره خارخاسک بر بیان ژن شاخص های التهابی در بافت قلب ناشی از مسمومیت با استانازول، نیازمند تحقیقات بیشتری است.

کلمات کلیدی:
تمرین مقاومتی, قلب, استانازول, خارخاسک, TNF-α, IL-۱۰

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1662749/