CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی مدل علی شیوه های فرزندپروری و صفات سنگدلی-بی رحمی در نوجوانان با اختلال سلوک: نقش میانجیگری کارکردهای اجرایی

عنوان مقاله: ارزیابی مدل علی شیوه های فرزندپروری و صفات سنگدلی-بی رحمی در نوجوانان با اختلال سلوک: نقش میانجیگری کارکردهای اجرایی
شناسه ملی مقاله: JR_JPE-12-48_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه کارگر - دانشجوی دکتری رشته روان شناسی و آموزش کودکان با نیازهای خاص، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
امیر قمرانی - استادیار گروه روان شناسی و آموزش افراد با نیازهای خاص، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
قاسم نوروزی - استادیار گروه روان شناسی و آموزش افراد با نیازهای خاص، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش، بررسی پیشایند­ها و پیامد­های کارکرد­های اجرایی در نوجوانان با اختلال سلوک، در قالب یک مدل علی بود. روش پژوهش، از نوع توصیفی و طرح همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش­آموزان پسر متوسطه اول مشغول به تحصیل استان قم در سال ۱۴۰۰ بودند. از این جامعه، ۴۵۱ نفر که با استفاده از پرسشنامه علائم مرضی (۴SCI-) کودکان با اختلال سلوک تشخیص داده شده و حاضر به همکاری بودند با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده ها از پرسشنامه شیوه فرزندپروری، کارکرد­های اجرایی و صفات سنگدلی-بی­رحمی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده­ها از روش­های ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج ماتریس همبستگی نشان داد که بین متغیرهای پژوهش همبستگی معنا­داری در سطح p <۰۵/۰ و p < ۰۱/۰ وجود داشت. در ادامه، نتایج تحلیل مسیر حاکی از معنا­داری نقش واسطه­ای کارکرد­های اجرایی در رابطه میان شیوه­های فرزندپروری و صفات سنگدلی-بی­رحمی بود. به طورکلی، کارکرد­های اجرایی و شیوه­های فرزندپروری دو مورد از عوامل اصلی برای بررسی صفات سنگدلی-بی­رحمی هستند.

کلمات کلیدی:
فرزندپروری, کارکردهای اجرایی, صفات سنگدلی-بی رحمی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1662824/