CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه عددی تاثیر فاصله و نحوه قرارگیری پایه های مجاور بر الگوی جریان و فرسایش بستر ماسه ای پیرامون پایه های پل

عنوان مقاله: مطالعه عددی تاثیر فاصله و نحوه قرارگیری پایه های مجاور بر الگوی جریان و فرسایش بستر ماسه ای پیرامون پایه های پل
شناسه ملی مقاله: JR_IJSWR-51-7_011
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

یوسف حسن زاده - Department of Water Engineering, Center of Excellence in Hydoinformatics, Faculty of Civil Engineering, University of Tabriz, Tabriz, Iran.
نازیلا کاردان - Department of Civil Engineering, Faculty of Engineering, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran.
علی تمیزی - Department of Coastal Engineering, Faculty of Civil Engineering, University of Melbourne, Melbourne, Australia.

خلاصه مقاله:
یکی از عوامل کاهش هزینه ساخت پل­ها، استفاده از پایه های مجاور می باشد. در پایه های مجاور تاثیر جریان های متلاطم پیرامون پایه ها بر یکدیگر، فاصله پایه­ها و میزان آبشستگی حائز اهمیت می­باشند. در این پژوهش با تحقیق در مورد نحوه قرارگیری پایه های مجاور با دو مقطع هندسی و با فواصل متفاوت و بررسی تاثیر آن بر مقدار آبشستگی موضعی پایه ها و الگوی فرسایش بستر، سعی در ارائه ترکیب مناسب و کارآمد از پایه های مجاور در راستای کاهش میزان آبشستگی شده است. مدل سازی عددی توسط نرم افزار Flow۳D انجام شده است. مدل­های طراحی شده در دو مقطع هندسی دایره­ای و مرکب و در دو حالت چیدمان پایه­های مجاور عمود بر جهت جریان و موازی جهت جریان در شش فاصله متغیر برای هر حالت می باشد که در کل تعداد ۲۶ مدل شبیه سازی شده و مورد بررسی قرار گرفته­اند. با بررسی تغییرات در فاصله بین پایه ها در دو حالت مشخص شد که با کاهش فاصله، به دلیل ایجاد مانع وسیع­تر در برابر جریان و ایجاد جت آب در میان پایه ها، آبشستگی به طور چشمگیری افزایش می یابد. با افزایش فاصله، این عمق کاهش یافته و در فاصله S=۴D و بیشتر پایه­های مجاور، تاثیری بر میزان و الگوی آبشستگی نداشته و مناسب ترین فاصله S=۲.۷۵Dبه دست آمد. در حالت پایه­های موازی جریان، مشخص شد که فاصله تاثیری بر میزان آبشستگی پایه بالادست نداشته و فقط بخش میانی با افزایش فاصله دچار تغییرات کمی می شود که با کاهش فاصله این تاثیر کم و با افزایش فاصله مشهود می باشد. در پایه مرکب، تمام موارد ذکرشده صادق بوده ولی میزان آبشستگی­ها با کاهش همراه است.

کلمات کلیدی:
Scouring, Bridge Pier, Adjacent piers, Numerical simulation, FLOW۳D software

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1663303/