CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

جایگاه حکمرانی مطلوب در ایران، ترکیه و مصر از منظر شاخص های توسعه انسانی طی سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹

عنوان مقاله: جایگاه حکمرانی مطلوب در ایران، ترکیه و مصر از منظر شاخص های توسعه انسانی طی سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹
شناسه ملی مقاله: JR_PRIW-12-2_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

اعظم سرتیبی - PhD candidate in Political Science (Iran Issues), Department of Political Science-Political Thought and Iran Issues, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
محمد توحیدفام - Associate Professor in Department of Political Science-Political Thought and Iran Issues, Central Tehran Branch, Islamic Azad University , Tehran ,Iran. (responsible Author),
احمد بخشایش اردستانی - Professor in Department of Political Science-Political Thought and Iran Issues, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran , Iran.
علی اکبر امینی - Assistant Professor, Faculty of Political Science Thought and Iran Issues, Central Tehran Branch, Islamic Azad University ,Tehran ,Iran .

خلاصه مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی وضعیت شاخص های کارآمدی و اثربخشی و رفاه اجتماعی در سه کشور ایران، ترکیه و مصر به جهت دستیابی به بافته­هایی واقع بینانه و عملیاتی در زمینه وضعیت شاخص توسعه انسانی و حکمرانی در این سه کشور صورت گرفته تا با دستیابی به ریشه مشکلات و ضعف های نهادی در این کشورها بتوان به راهکارهای عملی و مناسبتری برای حل مشکلات و رسیدن به یک وضعیت رسید. لذا در پاسخ به این پرسش اصلی که «جایگاه حکمرانی مطلوب در ایران، ترکیه و مصر از منظر شاخص های توسعه انسانی در یک دهه گذشته چگونه می باشد؟»،فرضیه مقاله عبارت است ؛«از منظر رفاه اجتماعی(آموزشی بهداشتی) در حکمرانی خوب و با توجه به بهبود وضعیت شاخص­های توسعه انسانی همچون بهداشت، آموزش و برابری جنسیتی، ایران در رتبه بالاتری نسبت به ترکیه و مصر قرار دارد و در مقابل از منظر کارآمدی در حکمرانی خوب و با توجه به افت وضعیت شاخص­های توسعه انسانی در زمینه­هایی چون نرخ بیکاری، کاهش درآمد ناخالص ملی و امید به زندگی، ایران در رتبه­های نسبتا متوسط­تری نسبت به ترکیه و مصر قرار می­گیرد.»بر اساس نتایج حاصله ،ایران در مقایسه با مصر در خصوص همه شاخص های مورد نظر فرضیه در رتبه بالاتری قرار داشته و در مقایسه با ترکیه نیز در همه شاخص ها به جز شاخص آموزشی، در رتبه پایین تری قرار می گیرد.روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش روش توصیفی-تحلیلی با استفاده از مبانی نظری«نهادگرایی جدید» و «حکمرانی مطلوب»می باشد.

کلمات کلیدی:
Good Governance, Human Development, Social Welfare, Civil Society, Institutionalism, حکمرانی مطلوب, توسعه انسانی, رفاه اجتماعی, جامعه مدنی, نهادگرایی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1666841/