CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی دسترسی نفوذ معابر در شناسایی بافت ناکارآمد شهری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی حوزه ۷۳ منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)

عنوان مقاله: بررسی دسترسی نفوذ معابر در شناسایی بافت ناکارآمد شهری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی حوزه ۷۳ منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)
شناسه ملی مقاله: HAMYARCONF17_013
منتشر شده در هفدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهرداد حسنی - کارشناس فنی و شهرسازی، منطقه ده، شهرداری شیراز
محمدرضا ثاقب رای - کارشناس فنی سازمان بازآفرینی فضای شهری، شهرداری شیراز
محسن صیادی - کارشناس فنی و شهرسازی، منطقه ده، شهرداری شیراز

خلاصه مقاله:
یکی از مشکلاتی که امروزه با آن شهر ها بخصوص کلانشهر های مثل شیراز با آن مواجه هستند، شناسایی بافت هایفرسوده شهری است که از چرخه متصل با شهر خارج و تبدیل به بافت هایی ناکارآمد شده اند. به علت سیستم پویای شهری،بخصوص کلانشهر ها که همواره و پیوسته در حال تغییر و تحول است، با گذشت زمان نشانه هایی از افول و زوال مانند فقر، بیسازمانی، آلودگی های محیطی و... چهره بر آنها می نشاند. روش مطالعه مورد استفاده در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است؛ و تلاش می گردد بررسی میزان دسترسی معابر به شناخت بافت های فرسوده منجرگردد. محدوده مورد مطالعه این پروژه درحوزه ۷۳ منطقه ۱۰ شهرداری شیراز واقع شده است. این پژوهش از نظر هدف تحقیق، کاربردی توسعه ای و روش آن توصیفیتحلیلی است. در این پژوهش از نرم افزاری Excel ، Arc GIS و Google earth استفاده شده است. ابتدا نوع (بلوار،خیابان، زیرگذر، کوچه، بن بست و...) و عرض معابر در این حوزه شهری شناسایی و اطلاعات آنها جمع آوری و ثبت گردید.نقشه معابر این حوزه بر اساس عرض سواره آنها نشانگر آن است که در این حوزه، دسترسی های نامناسب وجود ندارد و معابر باعرض کافی برای حرکت سواره وجود دارد. معابر درجه یک شامل بلوار و خیابان های اصلی می باشد ۴۷ درصد متراژ خیابان هارا خود اختصاص داده اند، معابر درجه دو که معابر هستند که عرض بیش از ۶ متر دارند نیز ۵۳ درصد متراژ معابر را در بر میگیرد و عرض های پایین تر ۶ متر که یکی از شاخص های بافت های ناکارآمد شهری است در این حوزه وجود ندارد. بر اساسنتایج کاربردهای متعدد (GIS)، موجب می شود که در زمینه ی شناسایی بافت های فرسوده ی شهری بتوان به شیوه ایمناسب تر عمل کرده و کیفیت مدیریت شهری را بهبود بخشید.

کلمات کلیدی:
؛GIS، میزان نقوذ دسترسی، بافت فرسوده، شهرداری شیراز، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1671027/