CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط سطح سرمی سرب و یبوست مزمن کودکان

عنوان مقاله: بررسی ارتباط سطح سرمی سرب و یبوست مزمن کودکان
شناسه ملی مقاله: JR_FEYZ-27-1_010
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

عالیه محمدزاده علی آبادی - Department of Pediatrics, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
عباس تقوی اردکانی - Infectious Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
محمدرضا شریف - Infectious Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
علیرضا مروجی - Social Determinates of Health (SDH) Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
علیرضا امیرشاهی - - Department of Computer Engineering, Kashan Branch, Islamic Azad University, Kashan, I.R. Iran.

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: یبوست به شرایطی اطلاق می شود که در آن حرکات روده کاهش می یابد و عبور محتویات روده به سختی صورت می گیرد و با احتباس غیرارادی مدفوع در کودکان مشخص می شود. یبوست مشکل شایعی در کودکان است. یکی از نشانه های مسمومیت با سرب، علائم گوارشی به خصوص یبوست می باشد. هرچند که این نقش در ایجاد علائم گوارشی شناخته شده است؛ ولی درمورد اثرات سطوح پایین تر سرب در ایجاد یبوست اطلاعات اندکی دردسترس است. در این مطالعه، اثرات سطح پایین تر از مسمومیت سرب در ایجاد یبوست مزمن بررسی می گردد. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مورد - شاهدی است که روی ۳۰ نفر از کودکان ۱ تا ۱۴ سال که با شکایت از مشکلات دفع مدفوع، طی شش ماه اول سال ۱۳۹۳ به درمانگاه اطفال بیمارستان شهیدبهشتی کاشان ارجاع داده شده بودند، انجام شد و مطابق با کرایتریای روم، ۳۰ نفر که مبتلا به یبوست مزمن و واجد شرایط ورود به مطالعه بودند، انتخاب شدند و موردبررسی قرار گرفتند. گروه شاهد با تطبیق سن، جنس و محل زندگی از بین کودکان سالم انتخاب شد. نتایج: میانگین سطح سرمی سرب در گروه های مورد مطالعه و کنترل به ترتیب ۴/۰۴±۹/۱۱ و ۲/۹۴±۶/۳۶ میکروگرم بر دسی لیتر بود (۰/۰۰۴=P) و فراوانی مسمومیت با سرب بیش از g/dl µ ۱۰ در گروه مورد مطالعه ۷/۴۶ درصد و در گروه شاهد ۳/۱۳ درصد بود (۰/۰۰۵=P). نتیجه گیری: سطح سرمی سرب در کودکان مبتلا به یبوست مزمن به شکل چشمگیری بیشتر از کودکان سالم است.

کلمات کلیدی:
Children's chronic constipation, Lead, Poisoning, یبوست مزمن کودکان, سرب, مسمومیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1681079/