CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

خطرات سلامت عمومی ناشی از تترودوتوکسین و آنالوگ های آن در صدف های دوکفه ای و شکم پایان خوراکی

عنوان مقاله: خطرات سلامت عمومی ناشی از تترودوتوکسین و آنالوگ های آن در صدف های دوکفه ای و شکم پایان خوراکی
شناسه ملی مقاله: JR_JMARMED-5-2_008
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی کشاورز للکامی - Baqiatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمد نوبخت - Baqiatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
امیر همایون کیهان - Baqiatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حمیده محمود زاده حسینی - Baqiatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
تیمور طبری - University of Tehran, Tehran, Iran
سید علی میرحسینی - Applied Microbiology Research Center, Systems Biology and Poisonings Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

خلاصه مقاله:
تترادوتوکسین یک سم قوی و مهلک است که باعث مسمومیت و مرگ انسان های بی شماری شده است. توزیع تترادوتوکسین و آنالوگ های آن بسیار گسترده می باشد و این توکسین در ارگانیسم های بسیاری شناسایی شده است. افزایش تشخیص آن در گونه های دریایی مثل صدف های دوکفه ای و شکم پایان توجهات علمی و قانونی را به این توکسین جلب کرده است. در حالی که تترادوتوکسین به لحاظ ساختاری کاملا با ساکسی توکسین، دیگر توکسین دریایی، متفاوت است، ولی مکانیسم بلاک کنندگی کانال های سدیمی آنها یکسان است و نشان داده شده که قدرت این دو با یکدیگر قابل تجمیع است. پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، Scopus و PubMed برای انتخاب مرتبط ترین مقالات با کلیدواژه های «تترادوتوکسین»، «مسمومیت»، «مکانیسم اثر»، «دو کفه ای»، «گاستروپودهای خوراکی» و «منشا تترادوتوکسین» استفاده شد. هدف از انجام این مطالعه مروری ارزیابی خطرات سلامت عمومی بود که به دلیل مصرف تترودوتوکسین و آنالوگ های آن در صدف های دو کفه ای و شکم پایان جان انسان های بسیاری را به خطر انداخته است. نتایج این مطالعه نشان داد که این توکسین بسیار مقاوم به حرارت بوده و همچنین روش های جدید و دقیق تری برای تشخیص آن وجود دارد. همچنین اینکه مسمومیت با این توکسین می تواند هم به صورت حاد و هم به صورت مزمن باشد و هر دوی این موارد می تواند منجر به مرگ فرد مصرف کننده شود.

کلمات کلیدی:
Tetrodotoxin, Bivalves, Edible gastropods, Poisoning, Seafood, تترادوتوکسین, صدف دوکفه ای, شکم پایان خوراکی, مسمومیت, غذاهای دریایی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1681451/