CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین توسعه ی بهبهان، چالش ها، فرصت ها و ارایه راهکار با استفاده از رویکرد ارتقاء سلامت

عنوان مقاله: تبیین توسعه ی بهبهان، چالش ها، فرصت ها و ارایه راهکار با استفاده از رویکرد ارتقاء سلامت
شناسه ملی مقاله: CGBK01_020
منتشر شده در کنفرانس ملی توسعه بهبهان، چالش ها، فرصت ها و راهکارها در گام دوم انقلاب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام نژادصادقی - دکتری آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، استادیار گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.
معصومه علیدوستی - دکتری آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، استادیار گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.
زهرا هاشمی - دکتری بهداشت حرفه ای، استادیار گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران
زینب بابلی - دکتری بهداشت محیط، استادیار گروه بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.
سیده لیلا دهقانی - دکتری اپیدمیولوژی، استادیار گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.

خلاصه مقاله:
انسان سالم محور توسعه است و در سایه ی سلامت پایدار، احاد جامعه از سلامت همه جانبه برخوردار می شوند. شهر سالم نوعی نتیجه و محصول نیست، بلکه نوعی جهت گیری و فرایند است و حرکت تکاملی دارد. رویکرد شهرهای سالم بر اساس اصول کلی همکاری بین بخشی، مشارکت اجتماعی و توانمندسازی بنا شده است. رویکرد شهر سالم، فرایند حل مشکل جامعه است. این رویکرد به دنبال قرار دادن سلامت در دستور کار سیاست گذاران شهری و ایجاد ساختاری قوی برای سلامت عمومی در سطوح محلی است. براین اساس با توجه به چالش های سلامتی موجود در شهر بهبهان و از طرفی دستیابی به توسعه ی پایدار به این مقوله می پردازیم. به طور کلی چالش های سلامتی شهر بهبهان را می توان در دو دسته مشکلات زیست محیطی و رفتارهای ناسالم شهروندان دسته بندی نمود. جهت مدیریت مشکلات زیست محیطی مطرح شده اگر چه در حوزه مسولیت ارگانهای دولتی به حساب می آید، اما در عملاین ارگان ها به تنهایی از عهده ی آن برنیامده لذا جذب مشارکت اجتماعی به شکلهای مختلف پیشنهاد می گردد. جهت مدیریت مشکلات مرتبط با رفتار ناسالم افزایش دانش و سواد سلامت مردم، بهبود نگرش، توانمند سازی جهت ارتقا مسئولیت پذیری پیشنهاد می گردد. در نهایت می توان گفت بهبهان سالم از دو جهت تحقق می یابد، یکی برنامه ریزی کالبدی و شهری، دوم سلامت جامعه و اصلاح و تعدیل رفتارهای ناسالم.

کلمات کلیدی:
توسعه، بهبهان، ارتقاء سلامت، شهر سالم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1682334/